Generalul Corneliu Dobrițoiu, condamnat definitiv în dosarul „Case pentru generali”, a devenit membru al PPU, partidul controlat de Dan Voiculescu, potrivit unui comunicat de presă. Formațiunea controlată de Voiculescu, a devenit un adevărat aspirator de traseiști și personaje cu probleme penale.

Corneliu Dobrițoiu a fost ministru al Apărării în primul Guvern USL. Dobrițoiu a fost condamnat definitiv în 2016 la un an de închisoare cu suspendare și la plata sumei de 15.846 lei.

În septembrie 2013, Corneliu Dobrițoiu a fost trimis în judecată în dosarul „Case pentru generali”, pentru săvârșirea infracțiunilor de participație improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, și participație improprie la fals intelectual, toate cu consecințe deosebit de grave.

Procurorii au reținut că, în perioada 1999 – 2005, Traian Pigui, în calitate de șef al Direcției Domenii și Infrastructuri din MApN, s-a implicat în atribuirea în condiții nelegale a unor locuințe de serviciu (dintre care unele preluate de la RA-APPS), pentru a fi cumpărate la preț subvenționat, în baza Legii 562/2004, de beneficiari – cadre militare cu funcții de conducere din Ministerul Apărării Naționale. În dosar au mai fost condamnați alți șase inculpați. Prejudiciul adus MApN prin vânzarea respectivelor locuințe în regim subvenționat a fost de un milion de lei.

În urmă cu două zile, Cătălin Harnagea, fost director al Serviciului de Informații Externe (SIE) între 1997 și 2001, a devenit membru PPU. După Teodor Meleșcanu, Harnagea este al doilea fost șef SIE care a intrat în partidul lui Voiculescu, fost turnător la Securitate și fost șef al biroului din București al firmei cipriote Crescent, cu care făcea afaceri aripa externă a Securității comuniste, precursoarea actualului SIE.

Recent, în partid s-a înscris deputatul Dorel Căprar, fost lider al PSD Arad. Căprar este inculpat în dosarul mitei de la Direcția de Drumuri Timişoara, fiind trimis în judecată alături de foști lideri ai PSD Arad.

3 COMENTARII

  1. Poate ati vrut sa ziceti un alt penal,,altul a fost Caprar ,,deci partidul securistului Turnator Voiculescu recruteaza penali lasati pe drum de partidul lor.

  2. Pai e normal, PPU – Partidul Puscariasilor Uniti, trebuie sa aiba si ei, saracii, un loc de unde sa manance o paine, nu? Daca i-ati dat afara din puscarii, asta e, intra in politica…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here