Dăncilă: Am guvernat mai bine decât guvernele de dreapta

Viorica Dăncilă a avut o reacție amplă, într-un mesaj pe Facebook, a moțiunea de astăzi care i-a dat jos guvernul. Șefa PSD nu își reproșează nimic și susține că social-democrații au guvernat au guvernat mereu mai bine decât dreapta. Ea a anunțat că PSD va merge în opoziție și promite că va face viață grea noii puteri, oricare ar fi ea.

„Mulțumim cetățenilor care ne-au acordat încrederea în 2016 și mulțumim celor care ne-au susținut și ne-au stat alături pe durata acestui mandat. Am guvernat pentru oameni, pentru România și pentru mai bine. Așa cum am mai spus, nu am avut o guvernare perfectă, dar am avut o guvernare cu rezultate, o guvernare eficientă, orientată spre români și bunăstare, spre măsuri de sprijin pentru toate categoriile sociale și progres economic pentru țară.

Am guvernat mai bine decât guvernele de dreapta și așa o vom face de fiecare dată când vom avea acest mandat. Noi nu ne-am bătut joc de oameni niciodată, nu le-am tăiat veniturile, nu i-am discriminat și nu i-am aruncat în sărăcie. Îmi doresc, spre binele acestei țări, să nu ajungem să retrăim vremurile guvernării PDL.

Respectăm decizia Parlamentului de astăzi și așteptăm propunerea de guvern și un program de guvernare serios și coerent. Îi cer președintelui Iohannis, artizanul acestui haos, să numească rapid un guvern capabil, dacă are de unde.

Partidul Social Democrat își va continua lupta pentru români, își va urmări proiectul pentru țară și va lupta, în fiecare zi, în fiecare clipă, pentru ca această alianță a nepriceperii, a austerității și a oportunismului să nu ajungă să facă României tot răul de care e în stare.

PSD nu e o opoziție facilă și o vor simți curând. Să îi vedem la treabă! Așteptăm astăzi formula guvernamentală și programul de guvernare!” a scris Viorica Dăncilă, rămasă acum premier interimar.

Reamintim că moțiunea de cenzură a fost aprobată cu 238 de voturi. Viorica Dăncilă este al treilea premier post-decembrist dărâmat prin această procedură. Primul a fost Mihai Răzvan Ungureanu în 2012 iar al doilea a fost primul premier pus de Liviu Dragnea, Sorin Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here