Dăncilă, făcută KO de Victor Ponta de la tribuna Parlamentului

victor ponta
sursa: Inquam Photos/ George Călin

„Ne aflăm azi în fața unei moțiuni foarte ciudate”, a declarat Victor Ponta, liderul Pro România, de la tribuna Parlamentului.

Victor Ponta a pornit o tiradă de ironii și critici dure la adresa premierului Viorica Dăncilă.

„Doamna Dăncilă e supărată că ieri m-au sunat toți consilierii domniei sale ca să vorbim de moțiune. Dar dacă te superi că te refuză un bărbat nu trebuie să o spui la microfon. Doamna Dăncilă vorbește despre ceva ce nu știe, dar este deja ceva tautologic acest lucru – tautologic, ca să vă dau de lucru acum”, a declarat șeful Pro România.

„Doamna Dăncilă mi-a zis mie personal că în 1 septembrie vine în Parlament cu un guvern restructurat. E adevărat că nu am întrebat-o în ce an. La doamna Dăncilă cifrele sunt o problemă. Nu înseamnă că azi dacă trece moțiunea o să avem guvern. Nu, nu o să avem guvern. O să ajungem ca în situația din 2009”, a subliniat Victor Ponta.

Ponta a mai spus că premierul a sunat „100 de parlamentari ca să le promită că vor fi miniștri”.

Alte declarații ale lui Victor Ponta:

  • Arsene. Ăsta când zice că ia, ia. Așa a zis Parchetul, nu am zis eu. Dar vă dați seama, dacă i-a plătit vacanțele domnului Dragnea și vedeți ce bine i-a fost.
  • Chiar sunt un om rău că am pus-o pe listă (pe Viorica Dăncilă) ca europarlamentar.
  • A alergat omul (vicepreședintele Mike Pence – n.r.) după doamna Dăncilă prin tot Washingtonul, dar n-a vrut să-l primească.
  • Vrem să schimbăm acest guvern cu un guvern foarte bun, cum a fost Guvernul Adrian Năstase. Sau cum a fost Guvernul Ponta.
  • Azi avem toți datoria să îngropăm un mort care stă la Palatul Victoria și ne afectează pe toți. Dacă nu îl îngropăm noi îl vor îngropa românii.

Dezbaterea moţiunii de cenzură în plenul Camerelor reunite a început. În sală şi-au anunţat prezenţa 327 de parlamentari. Preşedintele de şedinţă a anunţat că în sală sunt prezenţi 327 de parlamentari. Moţiunea de cenzură ”Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!” semnată de 237 de parlamentari este citită de Cristian Seidler.

După ce moţiunea va fi citită, premierul Viorica Dăncilă va răspunde criticilor din document, după care vor lua cuvântul reprezentanţii grupurilor parlamentare.

Pentru ca moţiunea să treacă sunt necesare 233 devoturi. Votul va fi secret cu bile, dar PNL, USR, PMP, Pro România au anunţat că vor vota la vedere.

Liderul PNL Ludovic Orban mizează pe 241 – 245 de voturi. Parlamentarii PSD vor fi prezenţi în sală, dar nu vor vota.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here