Dăncilă le-a cerut miniștrilor să cumpere câte un parlamentar din opoziție, până vineri

Premierul Viorica Dăncilă s-a aflat marți după-amiază în Parlament, unde a ținut o ședință cu mai mulți miniștri. Tema oficială de discuție a fost nominalizarea unui nou candidat din partea României la postul de comisar european după respingerea Rovanei Plumb.

A doua temă de discuție a fost moțiunea de cenzură care urmează să fie depusă de PNL. Potrivit unor surse prezente la discuții, Viorica Dăncilă și-a manifestat îngrijorarea că moțiunea are șanse foarte mari să treacă. În acest context, premierul le-a cerut miniștrilor ca până vineri să atragă, fiecare, de partea PSD câte un parlamentar din opoziție, care fie să nu voteze moțiunea, fie să absenteze.

Chiar dacă nu s-a vorbit explicit despre metodele prin care miniștrii ar putea obține promisiunea unui parlamentar din opoziție că nu va vota moțiunea, sursele noastre au amintit că de fiecare dată când guvernul PSD s-a confruntat cu riscul de a cădea la vot s-au pus la vot resurse aflate la dispoziția miniștrilor. Contracte și angajări.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a anunţat că moţiunea de cenzură va fi depusă în cursul zilei de marţi de către liderii grupurilor parlamentare care reprezintă partidele care susţin demersul. Orban a mai spus că va fi propus un calendar ”de bun simţ”, astfel încât ziua dezbaterii şi votul moţiunii de cenzură să fie într-o zi de luni, marţi sau miercuri.

Moţiunea, intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!”, are 237 de semnături de la parlamentari PNL, USR, PMP, PRO România, ALDE, UDMR, minorităţi naţionale, dar şi două de la PSD, conform liderului liberalilor.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

2 COMENTARII

  1. Sa speram ca nu avem numai Borfași in Parlamentul asta al Rușinii Naționale! După vot ar trebui sa vadă DNA care a votat contra și care a încheiat vreun contract! Toți au spus ca Votează la vedere! La așa golanii, trebuiesc măsuri de control! SRI ul ce-o face? Apăra nația asta de infractori, trădători?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here