Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, a declarat, sâmbătă, la Digi24, că a solicitat amânarea plăţii ratelor bancare, dar şi oprirea popririlor, atât la persoane fizice, cât şi juridice.

Am vorbit vineri cu sistemul bancar şi asta a fost cerinţa mea, să găsească soluţii pentru amânarea a 2-3 luni de zile a ratelor. Bineînţeles, aici se va face în corelare cu regulamentul BNR, dar sunt optimist că această soluţie va fi adoptată. Nu ştiu detaliile, le vom vedea. Se va face un program flexibil care să fie evaluat şi care să poată fi revăzut. Sistemul bancar a răspuns pozitiv”, a mai spus Cîţu.

De asemenea, Cîţu spune că Ministerul Economiei face tot posibilul pentru a injecta lichiditate bancară pentru asigurarea plăţilor şi recomandă oamenilor să facă plăţi electronice. ”Vom face tot posibilul să injectăm lichiditate bancară ca să asigurăm plăţile. De asemenea, facem recomandare să se folosească sistemele electronice de plată, pentru că înţeleg că există o problemă la ATM-uri, se actualizează mai greu şi atunci va fi foarte bine ca lumea să folosească mai mult sistemele electronice de plată”, mai spune Ministrul de Finanţe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here