Dăncilă, sfidătoare pe Facebook: Moțiunea nu va trece. Opoziția e slabă și dezbinată

Foto: Inquam Photos Octav Ganea

Viorica Dăncilă este convinsă că moțiunea de cenzură nu va trece și că guvernul ei va supraviețui. Asta, deși, PNL a anunțat deja că a strâns semnăturile necesare și că moțiunea a fost semnată inclusiv de pesediști.

Din America, unde se află într-o vizită de lucru, șefa guvernului le transmite adversarilor săi că moțiunea nu va trece deoarece nu au prezentat o alternativă și că ceva lipsă nu poate fi susținut. Viorica Dăncilă a spus că așa s-a întâmplat la precedentele moțiuni și că așa se va întâmpla și acum.

„Moțiunea de cenzură cu care ne amenință opoziția nu va trece nici de această dată. Au mai încercat acest lucru, nu de mult, și au eșuat lamentabil. Au mai ratat o dată această tentativă când au venit în Parlament fără o viziune, fără program de guvernare și fără o echipă guvernamentală. Și tot așa vin și acum, fără alternativă și fără cea mai mică idee despre ce vor face a doua zi. Și fiindcă nu poate exista susținere pentru…nimic, nici această moțiune nu va trece.” a scris premierul pe Facebook.

Viorica Dăncilă a mai transmis că PSD este un partid unit, care va merge până la capăt. Despre opoziție, șefa executivului a spus că este slabă, dezbinată și neserioasă.

Mesajul șefei PSD este identic, în substanță, cu cel transmis de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. Și acesta a spus că moțiunea nu trece deoarece opoziția nu a venit cu o alternativă la actualul guvern.

Ludovic Orban a spus, într-o conferință de presă, că moțiunea a fost semnată de 237 de parlamentari, în timp ce pragul necesar pentru demiterea guvernului este 233. Liderul PNL a afirmat că toți semnatarii i-au garantat că vor fi în sală la vot.

Această moțiune este o moțiune decisivă , este o moțiune în care nimeni nu își poate permite să lipsească”, a spus Ludovic Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here