Dăncilă: Vom contesta voturile prin corespondență pentru turul doi

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

PSD va contesta voturile din diaspora, a declarat Viorica Dăncilă, vineri, referindu-se la cele 2.000 de plicuri cu voturi prin corespondenţă pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

Vom contesta acest lucru. Nu este un lucru normal, nu ştim cine va intra în turul doi, eu cred că trebuie dată dovadă de mai multă transparenţă şi cred că să trimiţi două buletine odată cu toţii candidaţii şi pentru turul unu şi pentru turul doi nu este un lucru bun”, a precizat Viorica Dăncilă, la Tg.Jiu potrivit AGERPRES.

Declarația a fost făcută dupăce purtătorul de cuvânt al Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Anamaria Revnic-Călugăriţa, a anunțat, vineri, că au fost înregistrate 2.000 plicuri cu voturi prin corespondenţă pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, care vor fi desigilate în seara zilei de 24 noiembrie.

Au fost primite şi înregistrate 2.000 de plicuri cu voturi prin corespondenţă pentru turul doi, ele vor fi desigilate abia în seara zilei de 24 noiembrie, după ora 21,00. În cazul în care pe buletinul de vot opţiunea pe care a selectat-o alegătorul nu se regăseşte în turul doi, adică candidatul selectat nu se regăseşte între cei doi candidaţi care participă la turul al doilea, votul va fi anulat, este considerat nul„, a spus Revnic-Călugăriţa, citată de AGERPRES.

Reprezentanta AEP a precizat că alegătorilor care au optat pentru vot prin corespondenţă le-au fost expediate deodată ambele plicuri cu ambele buletine de vot pentru cele două tururi de scrutin. „Nu ar fi fost timp fizic ca ele să fie expediate abia după ce Curtea Constituţională ar fi validat rezultatul alegerilor şi s-ar fi stabilit lista cu cei doi candidaţi care să participe, prin urmare ele au fost trimise anticipat, buletinul de vot a avut exact acelaşi format, iar alegătorii ar fi trebuit să aştepte până la turul al doilea să-şi exprime opţiunea de vot şi să expedieze plicul abia după ce ar fi aflat care sunt cei doi candidaţi care merg mai departe„, a explicat purtătorul de cuvânt al AEP.

Revnic-Călugăriţa a menţionat că instrucţiunile pentru votul prin corespondenţă sunt foarte clare și că plicul odată înregistrat, cetăţenii nu mai pot vota.

Li se recomandă alegătorilor să voteze pentru turul doi după ce rămâne lista definitivă cu cei doi candidaţi care merg în turul al doilea„, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al AEP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here