Daniel Dragomir a pierdut procesul cu Comisia Europeană. Ce acuzații aducea fostul colonel SRI

daniel dragomir
Daniel Dragomir, fost ofiter SRI, participa la un mitig de sustinere a Jandarmeriei, Bucuresti, Sambata, 25 August 2018. Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a pierdut procesul la Curtea de Justiție a UE în care acuza Comisia Europeană că a omis să-și îndeplinească obligațiile privind respectarea, de către România, a statului de drept, a independenței justiției și dreptului la un proces echitabil, precum și că a omis să-și îndeplinească obligațiile privind protecția datelor cu caracter personal, scrie g4media.ro.

Daniel Dragomir va trebui să plătească și cheltuielile de judecată, se arată în sentința Curții de Justiție a UE.

Acțiunea lui Daniel Dragomir a fost respinsă pentru că „nu are vreun fundament în drept”, se mai arată în hotărârea Curții de Justiție a UE.

În fața Curții de Justiție a UE, Dragomir a susținut că a fost achitat de Tribunalul București, deși el a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare.

Daniel Dragomir a fost condamnat de Tribunalul București, în primă instanță, la un an de închisoare cu suspendare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participației improprii. 

În același dosar, Marinela Zoica Dragomir, soția lui Dragomir, a fost condamnată tot la un an de închisoare cu suspendare.

Daniel Dragomir este anchetat și de DIICOT, în dosarul „Black Cube”, în care este acuzat de spionarea şi hărţuirea Laurei Codruța Kovesi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here