Alegerile din universităţi sunt pentru mulți rectori prilej pentru a prinde al treilea mandat, speculând o modificare a Legii Educaţiei făcută de PSD. Daniel Funeriu – fost ministru al Educației, consideră că una dintre marile probleme ale învățământului românesc este aceea că social-democrații care s-au tot perindat la conducerea Ministerului Educației au avut grijă să-și aducă după ei „clica” și să-și urmeze „interesele ilegitime”.

Majoritatea celor care s-au perindat prin fruntea Ministerului erau rectori ai unor universități din România, care sigur că au legiferat în interesul propriu. Știți că există acea idee că fiecare ministru vine cu reforma lui. Acest lucru nu e adevărat, dar, din păcate, fiecare ministru PSD-ist vine cu clica lui și cu interesele lui ilegitime. Aceasta este esența problemei, declara, ieri, Funeriu la B1Tv.

Cartelul rectorilor mână în mână cu mafiile sindicale au avut 11 din ultimii 14 miniștri ai educației, explică Funeriu, miercuri, și pe pagina sa de Facebook.

Fiecare a venit în minister nu cu ”reforma” sa, ci cu clica sa înfometată după funcții și bani. Fiecare a legiferat în interesul propriului grup de interese ilegitime, nu în interesul copiilor. Și-au prelungit numărul de mandate de rector, și-au eliminat imunitățile , și-au dat locuri finanțate de stat la licență, master și doctorat fără nicio legătură cu realitatea, au eliminat numărul maxim de 8 doctoranzi, au relaxat criteriile pentru a deveni profesor, au dat clicii lor politice toate posturile de conducere din inspectorate și școli, au băgat 20 de milioane de euro anual în buzunarele sindicatelor furând pur și simplu 1% din fondul de salarii, au dat miliarde de euro în proiecte din fonduri europene unor abjecți care și azi ronțăie ce au acumulat, au lăsat copiii 8 ani fără manuale, și-au băgat picioarele în masterul didactic și, în loc să formăm profesori de elită în cele mai bune universități trimitem la clasă loaze de nota 2.
Da, dacă alegi oameni proști și mafioți te trezești cu miniștri de doi bani și în aceste condiții nici dacă ai o nație de einșteini nu reușești să faci ceva bun…

Cei trei care nu au fost rectori au stat: Baba: 2 luni, Mang: 9 zile și Curaj 6 luni… ”, a mai completat Funeriu radiografia învățământului românesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here