Daniel Funeriu,  fostul ministru al Educației, cere guvernării PNL să taie finanțarea unor organisme pe care le consideră ”sinecuri pentru politruci cu burdihan”. Funeriu nominalizează Academia Oamenilor de Știință, Academia de Științe Tehnice și Academia de Științe ale Securității, înființată la inițiativa lui Gabriel Oprea.

Sinecura pesedistă AOSR (Academia Oamenilor de Știință), un fel de cimitir al elefanților politruci (care încasează indemnizații uriașe doar pentru că sunt pesediști) primește anul acesta 10.3 milioane de lei de la buget. O altă sinecură, Academia de Științe Tehnice, ia 3.9 milioane prin bugetul educației, iar celebra Academie de Securitate etc ia 1.1 milioane. Total 15,3 milioane”, a scris Daniel Funeriu pe Facebook.

Fostul ministru susține că cele trei academii au fost înființate ca sinecuri pentru o serie de social-democrați și au fost finanțate cu generozitate de către guvernările PSD.

Eu le-am tăiat toți banii în 2010. Din 2012 încoace s-au dat acestor mizerii 125 de milioane de lei. Genial, nu? Tot statul pesedist a dat în 2019, pentru rechizitele copiilor din familii cu venituri mici, mirabolanta sumă de 5 milioane de lei. Deci burdihane pentru pesediști și nu viitor pentru copii. E revoltător și sper ca PNL să ia decizia politică să taie aceste sinecuri pentru politruci cu burdihan”, a mai scris Funeriu.

Academia de Științe ale Securității Naționale ar urma să fie desființată printr-un proiect de lege care a fost adoptat de Senat, dar a rămas blocat la Camera Deputaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here