Clotilde Armand, actualul primar al Sectorului 1, a dezvăluit, pe Facebook, plățile făcute de Daniel Tudorache, fostul primar PSD al Sectorului 1, în perioada 2018 – 2020, către diferite cabinete de avocatură, deși primăria are un departament juridic.

Din datele prezentate de Armand, cele mai mari sume le-a încasat avocata Ramona Aldea: 390.000 de lei, din totalul de circa 750.000 lei plătiți de primăria Sectorului 1 către diferite cabinete de avocatură.

Pe locul doi se află avocatul Mihai Drăgan, care a beneficiat de 225.000 de lei, pe parcursul a trei ani, 2018-2020. Acest avocat a fost alături de fostul primar Dan Tudorache în timpul scandalului proceselor verbale încheiate după numărătoarea voturilor de la alegerile locale din septembrie.

Din documentele consultate de Newsweek România, reiese că ex-primarul PSD Dan Tudorache le oferea salarii foarte bune angajaților din departamentul juridic al primăriei.

Astfel, potrivit „Salariilor de bază pentru funcționarii publici de execuție din cadrul aparatului de specialitate al primarului sector 1”, un consilier juridic putea câștiga până la 10.920 de lei pe lună.

În ianuarie, site-ul buletin.de arăta că și instituțiile subordonate primăriei acestui sector au plătit sume foarte mari unor avocați. 

“250 lei/oră a fost, în medie, onorariul plătit de instituțiile subordonate Primăriei Sectorului 1 pentru servicii juridice, în ultimii doi ani. Dintr-un total de zece instituții, șase au apelat la avocați din exterior și au cheltuit, în ultimii doi ani, trei milioane de lei. Toate au angajați în departamentul juridic intern care primesc, la rândul lor, salarii. Cei mai mulți bani au fost cheltuiți de Poliția Sectorului 1 – aproximativ 2.2 milioane de lei“, a arătat buletin.de.

Sursa: Newsweek.ro 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here