Irina Tănase, despre noua acuzație adusă lui Dragnea în dosarul vizitei la Donald Trump: Este o exagerare

Irina Tănase, logodnica fostului lider PSD Liviu Dragnea, a vorbit, în exclusivitate, la Realitatea PLUS, despre acuzațiile aduse lui Liviu Dragnea în dosarul vizitei din SUA, la Donald Trump, de acum patru ani, spunând că ”este o exagerare”.

Noi în mod oficial nu știm nimic. E prima oară când este chemat. Avocata sa, Flavia Teodosiu a cerut să i se pună la dispoziție noul dosar. (Noi) nu am avut contact cu acest dosar”, a declarat Irina Tănase.

Nu e nimic ieșit din comun în invitația făcută pentru liderii partidului de guvernământ în parteneriat strategic cu SUA. Nu este o chestie neobișnuită să primească invitații acolo. Probabil că și liderii Coaliției actuale vor primi astfel de invitații. Bineînțeles că speculații se pot face, dar de la speculație până la mai mult… e cale lungă. Este o exagerare”, a mai adăugat Irina Tănase.

Ea a mai spus că apariția unor noi acuzații, noi dosare în cazul lui Liviu Dragnea „este deja obișnuință”. ”Cum nu se mai găsesc subiecte, îl găsesc pe Liviu Dragnea. Nu am discutat cu el despre acest subiect”, a spus logodnica lui Dragnea.

Într-o altă intervenție de joi, de la România TV, Irina Tănase a venit cu completări.

„A primit ieri o citație să se prezinte la DNA. Atâta i s-a comunicat, să se prezinte în calitate de suspect. Au fost audiați foarte mulți oameni și cei de la Parlament care s-au ocupat de deplasare. Au fost audiați domnul Grindeanu și domnul Meleșcanu.

Rechizitoriul e făcut pe suspiciune rezonabilă. Din momentul în care a ajuns invitația, a urmat toți pașii legali. În dosar e vorba de 2 vizite, una cu domnul Trump și de una care nu s-a mai efectuat.

O să primim și noi dosarul și o să vedem. Liviu a primit invitații din SUA și înainte de această deplasare. Traficul de influență ar fi fost făcut pentru a doua vizită care nu a mai avut loc.

Când am fost azi la el, după audiere, mi-a spus că este scârbit. Probabil că procurorii ar trebui să se ocupe de marea corupție și nu de vizita lui în SUA. Atât timp cât dosarul este din 2018 și tu vii în 2021 să mă întrebi? Domnul Sorin Grindeanu de ce nu este acuzat în acest dosar? ”, a spus logodnica lui Dragnea.

Liviu Dragnea a fost citat de urgență la DNA în dosarul vizitei făcute în ianuarie 2017, după ce Donald Trump a devenit președintele SUA. Fostul lider PSD a ajuns, joi după-amiază, la ora 14.00, la sediul DNA. Procurorii suspectează săvârșirea de trafic de influență. Fapta a intrat și în atenția anchetatorilor americani, iar autoritățile din SUA au cerut informații din țara noastră, potrivit aceleiași surse.

Dragnea, în calitate de lider al PSD, și fostul premier de la acea vreme Sorin Grindeanu au participat la ceremonia de inaugurare în ianuarie 2017, la invitația lui Elliot Broidy, care la vremea respectivă era vicepreședintele Comitetului prezidențial de inaugurare. Dragnea a făcut publice atunci câteva fotografii în care dă mâna cu liderul de la Casa Albă, Donald Trump, așezat la o masă din restaurantul hotelului său. În fotografii, fostul lider PSD apărea în cadru cu Sorin Grindeanu și Donald Trump.

Liviu Dragnea este încarcerat la Penitenciarul Rahova din 27 mai 2019 pentru 3 ani și șase luni, condamnare primită pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Asistență Socială și Protecție a Copilului Teleorman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here