Data dezbaterii proiectului alegerii primarilor în două tururi, fixată

Foto: Inquam Photos/George Călin

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat, luni, că s-a aprobat sesiunea extraordinară comună a Parlamentului, în perioada 27-31 ianuarie, aşa cum a solicitat preşedintele Klaus Iohannis.

El a spus că, până în 27 ianuarie, se pot depune amendamente pe legea privind alegerile locale în două tururi, pe care Guvernul îşi asumă răspunderea, iar în 29 vor avea loc prezentarea şi dezbaterea, apoi urmează zilele pentru depunerea moţiunii de cenzură.

„Am luat act şi de solicitarea preşedintelui României şi am aprobat sesiune extraordinară comună în perioada 27-31 şi am făcut calendarul următor: până pe data de 27 se vor depune amendamentele pe legea de azi, cu care a venit Guvernul prin asumare, respectiv de schimbare a alegerilor locale în două tururi”, a anunţat, luni, Marcel Ciolacu.

El a adăugat că în 29 ianuarie vor avea loc prezentarea şi dezbaterea pe proiectul asumat de Guvern.

„Pe data de 29 are loc prezentarea şi dezbaterea şi pe urmă vor trece zilele prevăzute de regulament de depunere a moţiunii. Cu alte cuvinte vom intra cu prezentarea şi votul pe moţiune într-o sesiune ordinară”, a mai spus Ciolacu.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că a convocat Parlamentul în sesiune extraordinară între 27 şi 31 ianuarie pentru angajarea răspunderii Guvernului. El a precizat că şi-a exprimat deja scepticismul în legătură cu şansele moţiunii de cenzură anunţate de opoziţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here