David Barnea, șeful Mossad-ului: Iranul nu va avea niciodată arme nucleare

Iranul nu va avea niciodată o armă nucleară , nu în următorii ani, niciodată, acesta este angajamentul meu, acesta este angajamentul Mossad-ului”, a declarat șeful Mossadului, David Barnea, la o ceremonie de premiere, cu referire la discuțiile privind acordul nuclear dintre Iran și alte puteri mondiale, la Viena, informează Jerusalem Post.

„Este clar că nu este nevoie de uraniu purificat 60% în scopuri civile, nu este nevoie de trei locații cu mii de centrifuge active decât dacă există intenția de a dezvolta arme nucleare”, a spus Barnea.

„Acordul este îngrozitor, sper să nu se ajungă la asta, este abia tolerabil”, a criticat Barnea Acordul Iranului și încercările de a-l restabili. 

„Iranul luptă pentru hegemonia regională, operează aceiași teroriști pe care îi combatem în fiecare zi în întreaga lume și amenință continuu stabilitatea Orientului Mijlociu. Prin urmare, ochii noștri sunt larg deschiși, suntem pregătiți și vom acționa alături de colegii noștri, în instituția apărării să facă ceea ce este necesar pentru a îndepărta amenințarea la adresa statului Israel și a o contracara în orice fel”.

Comentariile șefului de informații au fost făcute la o ceremonie de premiere pentru 12 agenți Mossad care au primit certificate de excelență. Patru agenți erau operatori de teren, patru, agenți cibernetici și patru, angajați.

La începutul zilei, prim-ministrul Naftali Bennett a subliniat că Iranul efectuează „șantaj nuclear” ca tactică de negociere și a cerut puterilor mondiale să oprească imediat discuțiile și să ia măsuri stricte împotriva Iranului.

Ca răspuns la apelul lui Bennett de a opri negocierile, purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe a spus că „echipele de negociere pentru discuțiile nucleare de la Viena nu vor primi instrucțiuni de la Balfour.
Joi, Jewish Chronicle a raportat că Mossad-ul a fost responsabil pentru distrugerea distrugerii halei de centrifugă de la instalația nucleară iraniană Natanz în aprilie și a făcut acest lucru recrutând în secret o echipă de oameni de știință nucleari iranieni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here