Dosar penal pe numele lui Mohammad Murad pentru inducerea în eroare a alegătorilor

Poliția Mangalia i-a deschis un nou dosar penal lui Mohammad Murad, candidat independent la funcția de primar, sprijinit de PSD, pentru coruperea și inducerea în eroare a alegătorilor, după ce organizația locală a PNL a formulat plângere în acest sens atât către biroul electoral, cât și la poliție, a declarat, Dana Constantinescu, secretar general al formațiunii liberale, notează ziare.com.

Potrivit sursei citate, Organizația municipală Mangalia a PNL a sesizat faptul că luni, 21 septembrie, au fost distribuite persoanelor vârstnice din zona Neptun Olimp pliante ce imită prin culoare și formă vechile carnete de economii C.E.C, pe care sunt inscripționate valoarea de 10.000 de lei și numele candidatului Mohammad Murad, sugerându-se că dacă acesta va ajunge primar, „seniorii” orașului, așa cum sunt numiți pe materialele electorale respective, vor primi câte 10.000 de lei.

Pe data de 21.09.2020 au fost distribuite persoanelor vârstnice din zona Neptun și Olimp carnete care imită carnetele de economii C.E.C. Pe aceste carnete este trecută valoarea de 10.000 lei și numele candidatului Mohammad Murad, aceste materiale fiind oferite cu scopul de a determina alegătorii să îl voteze în ideea obținerii sumei de bani menționată pe carnetul respectiv„, se arată în plângerile depuse la Biroul electoral de circumscripție și la Politia Mangalia.

PNL Mangalia cere sancționarea lui Mohammad Murad pentru mituirea și inducerea în eroare a alegătorilor, conform Codului penal.

La sfârșitul lunii august, IPJ Constanta a anunțat declanșarea unei anchete penale, în baza unei sesizări din oficiu, după ce la un post local de televiziune a apărut o știre în care Mohammad Murad a fost filmat în timp ce împărțea pachete inscripționate cu numele său și sloganul electoral.

În știrea transmisă de un post de televiziune din Constanta se observă cum Mohammad Murad împarte unor cetățeni pachete cu sloganul „Alături de oameni” și numele său, el înregistrându-și de altfel candidatura la funcția de primar al Mangaliei, ca independent, după ce anterior își declarase dorința de a candida pentru Primăria Constanta.

Metodele folosite de Mohammad Murad amintesc de cele folosite de Dan Diaconescu, fostul patron al OTV. Fondator în 2011 al Partidul Poporului, Dan Diaconescu le promitea românilor că, după ce va prelua puterea le va da bonuri individuale în valoare de 20 de mii de euro pentru diverse afaceri. ”Părintele” postului OTV a primit o condamnare de cinci ani și șase luni, de închisoare cu executare, pentru șantajarea lui Ion Moț, fostul primar al comunei arădene Zărand, dar și a omului de afaceri Paul Petru Ţârdea. Diaconescu a executat mai puțin de trei ani de închisoare. Fostul patron al OTV a fost eliberat condiționat în noiembrie 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here