De ce ar fi explodat de fapt navele rusești din portul Sevastopol

Sursa: Wikipedia

Șeful Centrului de Presă al Forțelor de Securitate și Apărare din Sud din Ucraina a menționat că în prezent nu există o confirmare oficială a informațiilor despre distrugerea celor trei nave de transport de rachete Kalibr din golful Sevastopol, informează unian.ua.

Comandamentul operațional „Sud” a recunoscut că motivul exploziilor de la Sevastopol ar putea fi o lansare nereușită a rachetelor antiaeriene.

Acest lucru a fost confirmat de șefa Centrului de Presă Coordonat Unit al Forțelor de Securitate și Apărare de Sud, Nataliya Gumenyuk, într-o emisiune.

Potrivit acesteia, în prezent nu există o confirmare oficială a informațiilor despre distrugerea a trei nave de transport de rachete Kalibr în golful Sevastopol.

Lansarea eșuată a rachetelor antiaeriene poate fi motivul și vom primi informații oficiale mai târziu”, a spus Humenyuk.

Explozii la Sevastopol

Rusia a ocupat peninsula Crimeea în 2014 și a transformat-o într-o bază militară.

Pe 29 octombrie, ministrul adjunct al Afacerilor Interne, Anton Gerashchenko a scris în postarea sa pe Telegram că patru nave de război ale Flotei Mării Negre a Federației Ruse, inclusiv o fregată și o navă de asalt amfibie, ar fi explodat în Golful Sevastopol.

Ulterior, Ministerul Apărării al Federației Ruse a confirmat că sâmbătă, la ora 4:20  , navele Flotei Mării Negre au fost atacate la bazele lor din Sevastopol, dar a subliniat că doar o navă a fost ușor avariată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here