De ce Ayahuasca este considerat cel mai puternic drog

Acuzația pentru care fostul șef al DIPI Gelu Oltean a fost arestat duminică este că ar fi organizat într-o casă din judeţul Dâmboviţa reuniuni de consum de droguri, inclusiv DMT, un drog puternic halucinogen şi considerat de mare risc.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, fiecare persoană participantă la aceste reuniuni ar fi plătit în jur de 500 de euro. La aceste reuniuni de consum de droguri ar fi participat uneori şi zeci de persoane.

Împreună cu Oltean a fost arestată și iubita acestuia, Vanessa Youness, care deține o clinică de ”relaxare și terapii alternative” ce îi poartă numele, situată în satul Stănești, jud.Dâmbovița.

DMT este prescurtarea de la dimetiltriptamină, o substanță psihoactivă, mai precis un halucinogen, care se găsește în anumite plante și arbori, dar este și produsă natural în corpul multor mamifere, inclusiv în cel uman, prin intermediul glandei pineale. DMT-ul poate fi și sintetizat și administrat în diferite metode, cea mai populară fiind fumatul. De asemenea, amestecul Ayahuasca, folosit de șamani în anumite triburi amerindiene din Amazon și nu numai, are ca substanță de bază DMT-ul.

DMT este o substanță considerată ilegală în majoritatea statelor lumii.

Ayahuasca este un amestec de ierburi, folosit în trecut în scopuri religioase și șamanice în bazinul amazonian, cu toate că cercetările arată că a fost utilizat prima dată în secolul al XIX-lea. Potrivit rhrn.ro, Ayahuasca, cunoscut, în funcție de contextul cultural și sub denumirile de Caapi, Natema, Mihi, Yage, Santo Daime, sau La Purga face parte din familia Quechua, termen ce se traduce prin „spiritul viței de vie”. Ayahuasca este un amestec de mai multe plante ce se fierb la foc mic, pentru a obține o substanță concentrată care se bea. Se prepară în modalități variate în funcție de cultură, dar întotdeauna conține Banisteriopsiscaapi (o plantă din familia lianelor) și o plantă ce are în componență dimethyltryptamină (DMT), de obicei Chacruna (Psychotria viridis).

Ayahuasca este comsunamtă, în general, sub supravegherea unui șaman ce folosește și descântece, într-un mediu cu lumină slabă, combinație ce produce transă cu halucinații profunde. Toate aceste elemente induc ideea că cei ce beau licoarea magică pot comunica cu lumea spiritelor și pot atinge vindecarea fizică, psihică și spirituală.

În urma consumului de ayahuasca pot surveni sentimente intense de frică, greață și chiar viziuni despre moarte. Toate acestea fac ca planta să fie folosită, de obicei, numai în scopuri ritualice sau terapeutice.

N,N-dimetiltriptamina sau DMT este un compus derivat triptaminei, o substanţă psihedelică ilegală, care se găseşte în cel puţin 60 de specii de plante din întreaga lume. În documentarul DMT: The Spirit Molecule (2000), Rick Strassman cataloghează drogul drept prima substanţă psihedelică endogenă”, iar într-un interviu din 2011, el afirmă că DMT „un produs aparent necesar pentru funcţionarea normală a creierului uman”. Terence McKenna, „a popularizat DMT-ul mai tare ca oricine prin seminarii, cărţi, interviuri şi înregistrări, până la nivelul fără precedent din ziua de azi,” spunea Strassman în 2000. În seminarul său din 1994, Rap Dancing Into the Third Millennium, McKenna descria DMT-ul ca „cel mai puternic halucinogen cunoscut omului şi ştiinţei” şi „cel mai răspândit halucinogen din întreaga natură.” El se întreba de ce teologia nu a integrat DMT-ul ca „dovada principală a prezenţei lumii de dincolo în cea umană”, notează site-ul vice.com.

Același site relatează experienţa unei persoane care s-a drogat cu această substanţă: „Mi-am petrecut noaptea de sâmbătă rostogolindu-mă pe podeaua unui apartament din cartierul Prenzlauer Berg din Berlin (…) Am făcut o mie de drumuri de pe podea la baie și invers. Mi s-a părut că a durat trei zile, dar de fapt, când am reușit în sfârșit să merg pe balcon și să fumez o țigară, am realizat că trecuseră abia patru ore. Ayahuasca, yagé, vinul adevărului, madre sau cum i s-o mai spune, e cel mai puternic drog pe care l-am încercat și mi-a oferit cea mai intensă experiență pe care am avut-o vreodată.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here