București, capitala europeană cea mai periculoasă, din punctul de vedere al jurnaliștilor britanici. BBC a realizat un reportaj audio despre problemele Bucurestiului, scrie ziare.com.

Nu infractorii sau corupția reprezintă cel mai mare pericol, potrivit reportajului postat pe site-ul BBC, ci clădirile care riscă să se prăbușească în cazul unui cutremur major.

Bucureștenii se află într-un real pericol, zi de zi, fară că mulți să-și ia măsuri de precauție. Cei mai mulți locuitori ai orașului s-au obișnuit cu situația, iar autoritățile nu iau nicio măsură, așa cum nu au luat timp de 31 de ani, arată jurnaliștii.

BBC notează că multe dintre clădirile din București sunt într-o stare deplorabilă, iar multe dintre ele riscă să se dărâme în cazul unui cutremur puternic. O bună parte dintre imobile, în special cele vechi, nu respectă legile de bază și reglementările privind construcțiile. La asta se adaugă și faptul că actele acestor clădiri sunt, în unele cazuri, falsificate, ajungandu-se în situația în care autoritățile nu mai știu cu exactitate care sunt cele mai riscante clădiri.

CITEȘTE ȘI: VIDEO Primul reportaj BBC din București după Revoluție. Despre măcelul de la Inter: Nimeni nu credea că poporul vă putea învinge în condițiile astea

Administrațiile care s-au succedat în București nu au luat până acum nicio măsură. Britanicii amintesc de celebra „bulină roșie”, folosită pentru a marca clădirile considerate periculoase, însă de atunci nimeni nu s-a mai preocupat de acest aspect. La fel de grav este că, deși capitala României și-a schimbat recent conducătorii, nici noul primar general nu pare preocupat de această problemă.

Autorul articolului amintește de așa-numitele „cămine de nefamiliști”, numite și „case pentru cei fără familie”, construite pe vremea lui Nicolae Ceaușescu și a căror stare s-a degradat de la an la an. Acestea sunt și cele mai expuse, în cazul unui cutremur, amintesc jurnaliștii englezi.

Acestea au fost construite în anii regimului Ceaușescu pentru a găzdui temporar muncitori aduși din mediul rural și oameni care trăiau singuri. Apartamentele având o singură cameră, de mărimea unei celule de închisoare, cu duș comun și toaletă la fiecare etaj nu au fost niciodată destinate familiilor. Dar, după căderea comunismului, multe dintre aceste „cutii de chibrituri”, deteriorate tot mai mult de la an la an, au ajuns să servească drept cămine pentru familii întregi.

2 COMENTARII

  1. Ce sa faca si jurnalistii britanici,acum cand tara lor a iesit din UE?Anti reclama,ca au nevoie de investitori ,dupa ce multe firme si banci celebre si -au mutat sediile inclusiv la Bucuresti!!!Asa au reusit si in cazul Brexit,pas cu pas,incepand cu megadezinformarea in legatura cu „invazia” romanilor in tara lor ,odata cu dreptul de libera trecere si de munca al romanilor si bulgarilor-ce-i drept,tabloidul infect „The Sun” a produs acest tzunami in randul englezilor(dobitoci),care au si crezut si au votat pentru brexit apoi!Asta inseamna iresponsabilitate ,se gaseste si in randul celebrelor posturi tv si la presa occidentala din plin!!

  2. Eu cred ca e cea mai urâtă capitală europeană!!!..un oraș fără istorie,murdar,corupt,de un cenușiu sovietic,plin de gunoaie,fără nicio arhitectură…
    Sigur de departe cea mai urâtă capitală europeană!!!!..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here