Decizie fără precedent: Google Bucureşti, amendat cu 10.000 de lei de CNCD pentru schimbarea denumirii Catedralei Mântuirii Neamului în „Catedrala Prostirii Neamului”

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis miercuri, cu unanimitate de voturi, să amendeze cu 10.000 de lei Google Bucureşti pentru că nu a luat măsuri şi nici nu a informat Google Ireland Limited cu privire la schimbarea denumirii Catedralei Mântuirii Neamului în „Catedrala Prostirii Neamului” pe aplicaţia Google Maps.

CNCD susţine că aceasta reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G. 137/2000, republicată.

Colegiul director obligă partea reclamată să publice un rezumat al hotărârii „cu link pe prima pagină a site-ului Google, varianta în limba română, timp de 10 zile”, se arată într-un comunicat de presă.

„Se recomandă ca, în viitor, Google Bucureşti să informeze acţionariatul privind situaţii similare, să traducă codul de conduită şi în limba română, totodată să accesibilizeze sistemul de raportare (inclusiv în limba română)”, a mai transmis Consiliul.

Denumirea Catedralei a fost modificată de utilizatori Google Maps în mai multe rânduri, cel mai recent, pe 3 mai.

Este pentru prima oară în România când o instituție publică cere Google să își schimbe prima pagină, fie și prin publicarea deciziei administrative a CNCD.

1 COMENTARIU

  1. Si ce e gresit in chestia asta? Cncd asta e un fel de comisia narozilor cretini si demagogi. Cind tampenia asta e condusa de un ungur sovin la ce sa te astepti. L-a suparat google pe prea nesimtitul daneel?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here