Deficit de benzină la Washington, chiar dacă Colonial Pipeline a crescut livrările de carburanţi

Sursa: Pixabay

Capitala americană Washington a rămas fără benzină, vineri, chiar dacă cel mai mare operator de conducte de carburanţi din Statele Unite, Colonial Pipeline, a crescut livrările după atacul cibernetic, iar oficialii i-au asigurat pe automobilişti că situaţia va reveni în curând la normal, transmite Reuters, preluat de News.ro.

Oprirea livrărilor de carburanţi prin reţeaua Colonial Pipeline este cel mai perturbator atac cibernetic înregistrat vreodată, demonstrând cât de vulnerabilă este infrastructura vitală a Statelor Unite în faţa infractorilor cibernetici.

Cumpărarea de benzină provocată de panica pe scară largă a continuat la două zile după repornirea reţelei de conducte, lăsând staţiile de alimentare din sud-estul SUA fără benzinp, chiar şi în zone îndepărtate de conductă.

Având în vedere că tot mai mulţi americani călătoresc, pe măsură ce restricţiile legate de pandemie sunt relaxate, preţurile la pompă sunt cele mai mari din ultimii ani, cu două săptămâni înainte de începerea sezonului de vară.

Preţul mediu al benzinei la nivel naţional a urcat la aproape 3,04 dolari, cel mai ridicat din octombrie 2014, a anunţat American Automobile Association.

Vineri, deficitul de carburanţi la benzinăriile din Washington D.C. a urcat la 87%, de la 79% cu o zi înainte, potrivit firmei de analiză GasBuddy.

Preşedintele Joe Biden a asigurat că automobiliştii că situaţia ar trebui să înceapă să revină la normal până în acest weekend.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here