Alianța USR PLUS Sector 5 a anunțat luni seară că a înaintat Direcției Naționale Anticorupție un denunț pentru începerea urmăririi penale împotriva primarului Sectorului 5, Daniel Florea, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, delapidare și angajare, ordonanțare și efectuare de plăti peste limitele maxime ale sumelor aprobate la partea de cheltuieli, prin bugetul pe anul 2019 al Centrului Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache” (și nu numai).

4 milioane de lei s-au scurs din bugetul sectorului nostru în buzunarele unor firme ‘prietene’, prin ‘metode’ menite să eludeze legea achizițiilor publice”, a explicat USR PLUS.

„În mod repetat, achizițiile publice au fost fragmentate în contracte mai mici, astfel încât să se încadreze în plafoanele impuse de lege. Numai prin fragmentarea achizițiilor, acestea ajung să respecte plafoanele prevăzute de lege.

Împreună, pentru că se referă la același tip de servicii („Servicii de publicitate” și „Materiale publicitare”), același tip de produse („Tricouri”, „Tricouri polo”, „Tricouri”) sau la servicii vădit complementare („Sistem de sonorizare”, „Închiriere generator electric”, „Închiriere echipamente de sonorizare”, „Servicii de fotografie”, „Diverse articole decorative”, „Generator” – toate pentru același eveniment). NU se mai încadrează în limita legală impusă achizițiilor publice.

Totodată, achizițiile în cauza s-au derulat toate în aceeași zi sau la numai câteva zile distanță, pentru același eveniment.

La răscrucea „destinelor” acestor achiziții „fericite” stau trei persoane care împart – nu întâmplător – administrarea celor 3 firme cărora li s-au acordat contractele: Deasign Prinț SRL, Media Publisher SRL și Prodomo Properties SRL.

Mai mult, unul dintre administratori – Andreea Lepa (Deasign Prinț SRL), a fost chiar angajată la grupul Parlamentar PSD în 2013”, se arată în plângerea penală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here