Depardieu acuză excesele nebuneşti şi inacceptabile ale lui Putin. Reacția Kremlinului

Gerard Depardieu, unul dintre cei mai cunoscuţi actori francezi, l-a acuzat, joi, pe preşedintele rus Vladimir Putin de ”excese nebuneşti, inacceptabile” în Ucraina, menţionând că va dona banii obţinuţi din trei nopţi de concerte din luna aprilie, de la Theatre des Champs-Elyssess, ”victimelor ucrainene ale acestui tragic război fratricid”. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a reacţionat, vineri, la remarca actorului francez şi a precizat că Depardieu probabil nu a înţeles pe deplin situaţia din Ucraina şi s-a oferit să i-o explice chiar el, relatează BBC, preluat de News.ro.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a subliniat că actorul probabil nu a înţeles pe deplin situaţia din Ucraina şi s-a oferit să i-o  explice.

”Poporul rus nu este responsabil pentru excesele nebuneşti şi inacceptabile ale liderilor lor precum Vladimir Putin”, a spus el, conform AFP.

Depardieu a mai declarat că va dona toate veniturile din biletele pentru trei nopţi de concerte la Paris, începând de vineri seara, 1 aprilie, ”victimelor ucrainene ale acestui tragic război fratricid”.

El şi-a primit paşaportul rusesc de la preşedintele Putin în persoană, în staţiunea Soci, la Marea Neagră. La acea vreme, cei doi şi-au dat mâna şi s-au îmbrăţişat, Depardieu descriind Rusia drept ”o mare democraţie”.

În 2015, Ucraina i-a interzis intrarea în ţară timp de cinci ani, după ce actorul francez a susţinut anexarea Crimeei de către Rusia.

În pofida acestui fapt, Depardieu a denunţat războiul din Ucraina la scurt timp după ce a început în februarie şi a îndemnat la negocieri.

Surse MEDUZA, de la Kremlin: Administrația Prezidențială nu mai speră că Rusia va lua Kievul. Putin caută narațiunea care să-i poată domoli pe ruși

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here