Deputatul PSD Dorel Căprar, suspendat de CEX al PSD din funcția de președinte al PSD Arad, în care a fost ales în urmă cu două zile, îi declară război lui Ciolacu și amenință cu dezvăluiri. Pentru început, el va da în judecată conducerea partidului.

Eu o să depun în instanță o acțiune pentru că președintele Ciolacu a invocat nerespectarea statutului. Noi am făcut conferință județeană conform statututlui, totul este filmat. Nu am crezut că voi trăi asemenea momente cu colegi ai noștri amenințați, aduși într-o stare de frică, speriați, blocați, să nu vină la această conferință.

Încep să inteleg miza acestei lupte interne, nu m-am așteptat că Mihai Fifor să joace fair-play, lucrurile se vor clarifica în instanță. (…) Ciolacu nu mă mai reprezintă ca președinte de partid. O să vedeți în perioada următoare care a fost miza acestei lupte”, a declarat Căprar pentru Realitatea de Arad.

Căprar a mai sugerat apoi că au existat matrapazlâcuri cu banii partidului în campania prezidențială.

Cer explicații pentru banii cheltuiți la alegerile prezidențiale. Printre principiile de bază în judo este să nu subapreciezi adversarul, să îl respecți, să fii fair play. Ceea ce nu s-a întâmplat la Arad cu acești presupuși adversari ai mei, iar aceste amânări sunt deservicii aduse organizației. Noi suntem în etapa desemnării candidaților. Aceste lupte puteau fi evitate (…) Voi merge la toate conferințele organizate la Arad. Dacă colegii mei nu mă mai vor, doar ei mă pot demite de acolo, nu Ciolacu, nu Stănescu, nu Fifor cu manevrele lui”, a mai declarat ulterior Căprar la Realitatea Plus.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, luni, după ședința CEX, că se vor organiza din nou alegeri la PSD Arad, alegerea lui Dorel Căprar nefiind statutară. Ședința va fi organizată de liderul PSD Hunedoara, iar Ciolacu a spus că intenționează să participe. Liderul interimar al PSD a precizat că Dorel Căprar poate candida, dacă dorește, conform Statului.

Marcel Ciolacu a fost întrebat, luni, într-o conferință presă despre dizolvarea echipei de conducere de la PSD Arad și a spus: ”Am explicat și colegului meu, Dorel Căprar, care a venit că va fi demis, suspendat. Este exclus așa ceva. Mă mențin pe aceeași linie, indiferent de anumite ieșiri ale unor colegi. Este liber să candideze din nou, conform Statutului, în litera Statutului”.

Ciolacu a precizat că liderul PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, va organiza alegerile.

”Cu Statutul în mână, cu exact oamenii care au dreptul să voteze în acea Conferință extraordinară și cred că lucrurile au intrat într-un făgaș normal”, a mai spus Ciolacu, precizând că va participa la alegerile de la Arad și de la Satu Mare, unde candidații s-au situat la egalitate.

Deputatul Dorel Căprar, inculpat în dosarul șpăgilor adunate de DRDP Timișoara, a fost ales, vineri, președinte al PSD Arad. Conferință Extraordinară a avut loc, deși conducerea partidului a cerut amânarea ei. Mihai Fifor a refuzat să participe la ședința, apreciind că procedura este ”viciată în profunzimea ei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here