Deputat PNL, acuzat de DNA că ar fi cerut 500.000 de lei pentru numirea unui șef la „Apele Române”

Deputatul PNL și președinte al organizației Neamț Mugurel Corneliu Cozmanciuc a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influență, fiind acuzat că ar fi cerut, în 2019, 500.000 de lei de la un om de afaceri ca să intervină pe lângă ministrul Mediului Costel Alexe pentru numirea directorului general al Administrației Naționale „Apele Române”.

Potrivit DNA, în perioada 4 – 27 noiembrie 2019, Cozmanciuc ar fi pretins de la omul de afaceri Vlad Marcoci, trimis și el în judecată, suma de 500.000 de lei, lăsând să se creadă că va interveni pe lângă ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor din acea perioadă pentru ca acesta să numească în funcția de director general al Administrației Naționale „Apele Române” (A.N.A.R.) o persoană apropiată acestuia.

Banii urmau să fie remiși în două tranșe, iar cel care trebuia să asigure plata era omul de afaceri. Numirea respectivă nu s-a mai produs, deoarece, în data de 21 ianuarie 2020, în funcția de director general al A.N.A.R. a fost numită o altă persoană, mai precizează DNA.În perioada sus menționată, ministru al Mediului era Costel Alexe.

Potrivit Libertatea, Cozmanciuc este un apropiat al lui Costel Alexe, și el urmărit penal într-un dosar, soția sa fiind directoare de cabinet a unui secretar de stat de la Mediu, în mandatul fostului ministru.

Într-o postare pe Facebook, deputatul PNL se declară surprins de anunțul DNA și susține că este nevinovat.

„Am luat la cunoștință CU SURPRINDERE, din comunicatul de presă, că procurorii DNA – Serviciul teritorial Bacău – au dispus trimiterea mea în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Nu am săvârșit nicio infracțiune. Sunt NEVINOVAT”, a scris Cozmanciuc pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here