Direcția Generală Anticorupție din Ministerul de Interne și procurori din Sibiu, Vâlcea și Mureș fac percheziții la Registrul Auto Român și la 47 de persoane, în legătură cu falsificarea datelor pentru înmatricularea unor mașini second-hand, potrivit unui comunicat remis miercuri.

Cei vizați de anchetatori sunt funcționari de la RAR și polițiști bănuiți că cereau și primeau mită pentru a înamtricula mașini second-hand. Mita ar fi fost dată de proprietari sau de intermediari care se ocupau de înmatriculare. Banii ar fi fost lăsați în scrumierele sau torpedourile mașinilor care urmau să fie înmatriculate, reiese din comunicat.

Potrivit DGA, ofiţeri de poliţie judiciară din 22 de servicii judeţene fac, în total, 47 de percheziţii în judeţele Sibiu, Vâlcea şi Mureş, precum şi ridicări de înscrisuri de la o instituţie publică din Bucureşti, în trei dosare penale constituite la nivelul celor trei unităţi de parchet, având ca obiect fapte de corupţie săvârşite de funcţionari publici cu şi fără calitate specială şi persoane civile, în legătură cu activităţi de identificare, omologare şi verificare a stării tehnice a vehiculelor în vederea înmatriculării.

Între cele trei dosare penale există conexiuni privind realizarea activităților infracționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here