Primarul-porno din Gyor a fost reales. Candidații Fidesz care s-au afișat cu Orban au pierdut

Sursa: Facebook

Alegerile din Ungaria din weekend au arătat că un scandal sexual și un videoclip explicit fac mai puțin rău în ochii publicului decât o poză cu Viktor Orban.

Zsolt Borkai, primarul din Gyor susținut de Fidesz, a fost reales pentru un nou mandat. El a reușit să ia cu 641 voturi mai mult decât contracandidata lui susținută de opoziția unită. Victoria poate părea o surpriză deoarece primarul, fost campion olimpic la gimnastică, a fost implicat într-un scandal-monstru în ultimele două săptămâni.

Image may contain: 2 people, people smiling
Zsolt Borkai și soția, în ziua votului sursa: Zsolt Borkai / Facebook

Pe un blog a apărut un videoclip în care Zsolt Borkai apărea făcând sex cu femei despre care s-a spus că sunt prostituate. De asemenea, pe filmare părea că fostul sportiv se droghează cu cocaină. Clipul a devenit viral pe Internet și în presa locală iar scandalul a ținut cap de afiș.

Viktor Orban și Fidesz au părut că se îndepărtează de Zsolt Borkai, care a recunoscut că el este pe filmare, dar care a refuzat să demisioneze. Probabil că această distanțare i-a salvat mandatul.

O serie de candidați Fidesz, care au apărut la evenimente de campanie alături de Viktor Orban, au pierdut. Premierul ungar a spus că nu e nevoie să plece prin turneu prin țară, dar a făcut câteva excepții. Candidații de acolo își doresc acum să nu le fi făcut.

Viktor Orban a mers la Miskolc, un oraș mare, ca să-l susțină pe Zoltan Alakszai, intrat pe ultima sută de metri în cursa electorală după ce primarul orașului nu a mai putut să candideze. Premierul a spus că este o chestiune de onoare că meargă la Miskolc. Rezultatul: Fidesz a pierdut orașul după 9 ani, a scris 444.hu.

Orban a mers și la Gödöllő, suburbia Budapestei unde Împărăteasa Sisi avea un castel de vară. Premierul a mers acasă la candidatul Fidesz, Csaba Kolozs, i-a întâlnit familia și au făcut poze în curte.

Végre csinálhatnánk valamit ebből a városból. Hajrá, Kolozs Csaba, hajrá, Gödöllő!

Végre csinálhatnánk valamit ebből a városból. Hajrá, Kolozs Csaba, hajrá, Gödöllő!

Publicată de Orbán Viktor pe Marţi, 8 octombrie 2019

Gödöllő avea același primar din 1990 iar acesta avea șanse minime că câștige. Împotriva lui era și un candidat al opoziției și omul Fidesz. În final, vechiul edil s-a impus din nou, a notat aceeași sursă.

La congresul Fidesz, Viktor Orban a menționat trei orașe – Pecs, Miskolc și Szeged. În toate trei, partidul de guvernământ a pierdut.

Chiar și o simplă poză cu Viktor Orban s-a dovedit „otravă” electorală. Premierul ungar a convocat mai mulți candidați Fidesz la o sesiune foto în castelul Buda. Imaginile nu au fost postate la grămadă, ci trebuiau să fie folosite de fiecare candidat în parte. Doar că toate au fost identice.

444.hu

Primarul din Eger, care era de 12 ani în funcție, a postat fotografia cu Viktor Orban în ziua de dinainte de vot. Tot a pierdut.

444.hu

Potrivit 444.hu, printre cei care au publicat poza cu Orban și au pierdut se numără candidații Fidesz din Pécs, Szeged, Siófok, Szombathely, Balmazújváros, Ercsi, Szentes, Szécsény, Hatvan, Püspökladány, Gödöllő și Törökszentmiklós. Doar pentru trei candidați, alăturarea cu premierul ungar nu a fost „fatală” din punct de vedere electoral.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here