Pacienţii care au fost testaţi pozitiv cu coronavirus după ce s-au vindecat şi au fost externaţi nu sunt contagioşi, au spus oficialii sanitari din Coreea de Sud, în cadrul unui anunţ oficial, luni, relatează CNN.

Centrul pentru Controlul Bolilor din Coreea (KCDC) a făcut anunţul după ce a realizat o analiză a 108 cazuri şi după investigaţii epidemiologice pe 285 alte cazuri pentru a determina dacă pacienţii cu coronavirus ar trebui să fie carantinaţi timp de două săptămâni după ce sunt externaţi.

Medicii coreeni au testat 790 de contacte ale celor care s-au reinfectat după ce au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi din spital. Au descoperit că niciunul dintre ei nu s-a infectat. Ulterior anunţului, regula care cerea ca pacienţii vindecaţi să petreacă 2 săptămâni în carantină a fost eliminată.

Directorul KCDC, Jung Eun-Kyeong, a spus că autorităţile sanitare încă nu au dovezi concrete cu privire la motivul pentru care unii pacienţii sunt testaţi pozitiv din nou după vindecare, însă a adăugat că unii experţi cred că este vorba de o detectare fals-pozitivă – testele detectează fragmente de virus mort.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here