Dezastrul COVID-19 din India a declanșat a declanșat un conflict în instantă între Renault-Nissan şi angajaţii indieni

Grupul Renault-Nissan a afirmat la un tribunal din India că trebuie să continue producţia la fabrica sa de automobile din această ţară pentru a respecta comenzile, respingând afirmaţiile unui sindicat că protocoalele de siguranţă pentru Covid-19 sunt ignorate, potrivit documentelor din instanţă, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Renault-Nissan India şi lucrătorii diviziei din statul Tamil Nadu, situat în sudul Indiei, sunt implicaţi într-un conflict juridic, în urma unei petiţii a lucrătorilor pentru oprirea activităţilor din cauza nerespectării normelor de distanţare socială şi a faptului de beneficiile acordare de companie pentru sănătate sunt depăşite de riscuri.

Grupul a argumentat în schimb, într-un document prezentat în instanţă, care nu este public, că există ”o nevoie convingătoare” de a continua operaţiunile pentru a respecta comenzine interne şi de export.

Compania susţine că normele pentru Covid-19 sunt respectate.

Cazul va fi audiat luni, la Înalta Curte din Madras, unde guvernului statului, care este la rândul său parte în proces, va prezenta un răspuns.
Fabrica produce automobile Nissan, Renault şi Datsun şi are 3.000 de angajaţi pe bază de contract, 2.500 de angajaţi pe termen nedeterminat şi 700 de ucenici.
Nissan, care deţine o participaţie majoritaeră la fabrica Renault-Nissan India, a refuzat să comenteze.
India trece printr-un al doilea val al pandemiei, iar Tamil Nadu este unul dintre statele cele mai afectate, consemnând peste 30.000 de cazuri pe zi.
Statul, care este un centru auto supranumit „Detroitul Indiei”, a impus carantină totală până pe 31 mai, dar a permis ca unele fabrici, inclusiv cele auto, să continue operaţiunile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here