Dezvăluiri | Rusia trimite în Ucraina mercenari sirieni pentru războiul urban

TASS/Anas Alkharboutli/dpa

Rusia recrutează luptători sirieni cu experiență în luptele urbane, în timp ce-și intensifică atacul asupra Ucrainei, potrivit oficialilor americani, citați duminică de Wall Street Journal.

Potrivit sursei citate, Moscova a recrutat în ultimele zile luptători din Siria în speranța că pot ajuta la cucerirea Kievului, au declarat patru oficiali americani, pentru cotidianul american, notează The Moscow Times și AFP.

Rusia a intrat în războiul civil sirian în 2015m de partea regimului președintelui Bashar al-Assad. De mai bine de un deceniu, această țară este cufundată într-un conflict marcat de lupte urbane.

Un oficial a declarat pentru WSJ că unii luptători se află deja în Rusia, pregătindu-se să se alăture luptei din Ucraina, deși nu a fost clar referitor la numărul combatanților recrutați.

Luptătorii străini au intrat deja în conflictul ucrainean de ambele părți.

Liderul autoritar al Ceceniei, Ramzan Kadîrov – un fost rebel devenit aliat al Kremlinului – a distribuit videoclipuri cu luptători ceceni care se alătură atacului asupra Ucrainei și a spus că unii au fost uciși în lupte.

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a susținut că aproximativ 20.000 de voluntari străini au călătorit în țară pentru a se alătura forțelor Kievului.

Capitala și al doilea oraș ca mărime, Harkov, sunt încă deținute de guvernul Ucrainei, în timp ce Rusia a pus mâna pe orașul-port Herson și a intensificat bombardarea centrelor urbane din întreaga țară.

Atacul Rusiei, aflat în 12-a zi, a pus pe drumuri peste 1,5 milioane de ucraineni, în ceea ce ONU a numit criza de refugiați cu cea mai rapidă creștere din Europa, de la cel de-al Doilea Război Mondial. >>

Ce facem cu Ungaria?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here