Vlad Voiculescu, fotografiat fără mască pe holurile Parlamentului. Reacția fostului său consilier

Foto: ProTV

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost fotografiat, luni, fără mască de protecţie Covid-19, pe holurile Parlamentului, relatează Ştirile Pro TV. Fostul consilier onorific al MS, Răzvan Cherecheş s-a declarat profund şocat că ministrul nu poartă mască în plin val 3 al pandemiei şi în condiţiile în care secţiile de terapie intensivă sunt aglomerate.

Voiculescu a fost surprins timp de aproximativ 20 de minute fără masca de protecţie, timp în care a vorbit la telefon şi s-a salutat cu doi colegi.

La un moment dat, el a fost invitat într-unul dintre birourile parlamentare de către unul dintre colegii săi de la USR-PLUS.

În timp ce se îndrepta către acest birou, o echipă a Ştirilor Pro TV a încercat să obţină de la el un punct de vedere, însă ministrul Sănătăţii – care între timp îşi pusese o mască – a refuzat să stea de vorbă cu jurnaliştii Pro TV.

Fostul consilier onorific al MS, Răzvan Cherecheş, care a demisionat săptămâna trecută din funcţie, a scris pe Facebook, distribuind ştirea referitoare la faptul că ministrul a nu a purtat mască: ”Sunt profund şocat! Este inadmisibil ca ministrul sănătăţii să dea un astfel de exemplu în plin val 3, cu secţiile de terapie intensivă aglomerate, cu restricţii majore (unele exagerate – vezi ora 18:00 pentru supermarketuri)! Nu am cuvinte ….„

Pe perioada stării de alertă, masca de protecţie trebuie purtată în orice spaţiu public închis, spaţii comerciale, mijloace de transport în comun şi la locul de muncă, pe toată durata prezenţei în oricare din spaţiile închise ale incintei,în conformitate cu condiţiile impuse de Ordinul Comun MS-MAI nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here