Poveste impresionantă la Sibiu. O actriţă care a murit la 38 de ani într-un accident rutier va salva 5 vieţi. Familia Emei Veţean, actriță la Teatrul din Sibiu, a fost de acord cu prelevarea organelor, informează Digi24.

Astfel de decizii sunt extrem de greu de luat de către familii.

Este prima prelevare de organe de la Sibiu, iar Ema Vețean devine al 62-lea donator din România din acest an. Inima ei va ajunge la un pacient din Croația, plămânii vor ajunge la spitalul Sfânta Maria din București, iar rinichii vor ajunge la Cluj.

Ema Vețean a fost victima unui accident de circulație, în urmă cu o săptămână. Impactul a fost atât de puternic, încât medicii nu au reușit să o salveze.

Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, a scris astăzi pe Facebook că Ema Vețean „a făcut creații memorabile în Prințesa Turandot, în Viața cu un idiot, în Maestrul și Margareta, în Moroi și în alte roluri din teatru și film. Actriță specială, de o fragilitate și sensibilitate extreme, pleacă dintre noi, fără să-și fi dat întreaga măsură a talentului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here