Diplomația britanică denunță atacul „barbar” asupra Ucrainei şi spune că armata rusă nu şi-a îndeplinit obiectivul în prima zi

Foto: Twitter

Şefa diplomaţiei britanice Liz Truss a denunţat vineri atacul „barbar” şi „nejustificat” al preşedintelui rus Vladimir Putin asupra Ucrainei, după tirurile de rachetă din zori asupra capitalei Kiev, în timp ce ministrul apărării britanic, Ben Wallace, a spus că Rusia vrea să invadeze întreaga Ucraină, dar că trupele ruse nu şi-au atins obiectivul în prima zi a invaziei, relatează AFP şi Reuters.

Într-o postare pe Twitter, ministrul de externe britanic, Liz Truss, şi-a exprimat „solidaritatea” cu omologul său ucrainean Dmitro Kuleba şi cu poporul ucrainean.

„Atacul (preşedintelui rus Vladimir) Putin asupra Ucrainei este barbar, nejustificat şi dovedeşte un dispreţ crud faţă de vieţile omeneşti”, a scris ea.

„Îi vom cere în continuare socoteală lui Putin şi vom rămâne fermi în sprijinul nostru” pentru Ucraina, a adăugat ea, la o zi după anunţul Londrei privind noi sancţiuni economice împotriva Rusiei.

În acelaşi timp, ministrul apărării britanic, Ben Wallace, a spus că Rusia urmăreşte să invadeze întreaga Ucraină, dar că armata rusă nu şi-a atins obiectivul în prima zi a invaziei, contrazicând astfel Ministerul Apărării rus, care a anunţat că şi-a îndeplinit obiectivele principale din prima zi a ceea ce Moscova numeşte „operaţiune militară”.

„Contrar a ceea ce susţine Rusia şi contrar viziunii preşedintelui Putin că ucrainenii vor fi eliberaţi şi vor da năvală să se alăture cauzei sale, el s-a înşelat complet. Iar armata rusă nu şi-a îndeplinit obiectivul principal al primei zile”, a declarat Wallace la Sky.

El a mai afirmat despre Putin că este iraţional. „Cred că a luat-o complet razna. Nimeni cu mintea întreagă nu ar face ce vedem astăzi la televizor că se întâmplă”, a adăugat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here