Directorul general al Combinatului Siderurgic Liberty Galaţi, Bogdan Grecu, s-a retras voluntar din funcţie, pentru a permite investigaţiei în curs în care este vizată persoana sa să se desfăşoare, se arată într-o notă internă către angajaţi, transmisă de conducerea companiei.

Potrivit sursei citate, pentru funcţia de director general a fost împuternicită Aida Nechifor, directorul financiar al Liberty Galaţi.

„Vă informăm că dl. Bogdan Grecu a decis, în mod voluntar, să se retragă din poziţia de director general al combinatului, pentru a permite investigaţiei în curs să se desfăşoare. Deocamdată, d-na Aida Nechifor, director financiar şi membru al Comitetului de Conducere al Liberty Galaţi a fost împuternicită să reprezinte conducerea superioară a combinatului. Comitetul de Conducere al Liberty Galaţi îşi exprimă determinarea de a continua şi accelera proiectele de creştere şi modernizare a combinatului. De asemenea, îşi menţine angajamentul puternic de a se asigura că angajaţii săi acţionează în cadrul unor standarde înalte”, se spune în nota internă către angajaţi.

Retragerea lui Bogdan Grecu survine în contextul în care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus începerea urmăririi penale faţă de fostul ministrul al Mediului, Costel Alexe, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi instigare la delapidare, precum şi faţă de o „persoană fizică având funcţie de conducere în cadrul unei societăţi comerciale cu activitate în siderurgie, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi delapidare’.

Potrivit unor surse judiciare, persoana fizică în cauză este directorul general al combinatului Liberty Galaţi, Bogdan Grecu, informează Agerpres. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here