Discuții, la Washington, cu șefii Intel și Qualcomm, despre politicile referitoare la China

Sursa: Pixabay

Directorii generali ai Intel şi Qualcomm plănuiesc să meargă la Washington săptămâna viitoare pentru a discuta despre politicile referitoare la China, potrivit unor două surse familiare cu chestiunea, transmite Reuters, preluat de News.ro.

Directorii intenţionează să participe la întâlniri cu oficiali americani pentru a discuta despre condiţiile pieţei, controalele exporturilor şi alte chestiuni care le afectează afacerile, a spus una dintre surse.

Nu a fost imediat clar cu cine se vor întâlni directorii. Intel şi Qualcomm au refuzat să comenteze, iar oficialii de la Casa Albă nu au răspuns imediat unei cereri de comentarii.

Sursele au spus că alţi directori generali ai unor producătoride semiconductori ar putea fi şi ei la Washington săptămâna viitoare.

Persoanele au refuzat să fie numite deoarece nu erau autorizate să vorbească cu presa.

 

Oficialii americani iau în considerare înăsprirea regulilor de export care afectează cipurile de înaltă performanţă şi livrările către Huawei Technologies, au declarat surse pentru Reuters în iunie.

Regulile ar afecta şi Intel, care pregăteşte un nou cip de inteligenţă artificială care ar putea fi livrat în China, şi Qualcomm, care are licenţă de a vinde cipuri către Huawei.

Administraţia Biden a emis în octombrie anul trecut un set cuprinzător de reguli menite să îngheţe industria semiconductoarelor din China, în timp ce SUA acordă subvenţii de miliarde de dolari în propria sa industrie a cipurilor.

O posibilă înăsprire a regulilor ar lovi Nvidia în mod deosebit de puternic. Poziţia puternică a companiei pe piaţa de cipuri AI a contribuit la creşterea valorii sale la 1.000 de miliarde de dolari la începutul acestui an.

Industria cipurilor a fost primită cu căldură la Washington în ultimii ani, deoarece parlamentarii şi Casa Albă lucrează pentru a transfera mai multă producţie către SUA şi aliaţii săi şi departe de China.

CEO-ul Intel, Pat Gelsinger, şi CEO-ul Qualcomm, Cristiano Amon, s-au întâlnit des cu oficiali guvernamentali.

Întâlnirile de săptămâna viitoare, despre care una dintre surse a spus că ar putea include sesiuni comune între directori şi oficiali americani, au loc în timp ce Nvidia şi alte companii de cipuri se tem de o pierdere permanentă a vânzărilor pentru o industrie cu un volum mare al afacerilor în China, în timp ce tensiunile cresc între Washington şi Beijing.

Una dintre sursele familiarizate cu chestiunea a spus că obiectivele directorilor pentru întâlniri ar fi să se asigure că oficialii guvernamentali înţeleg posibilul impact al oricărei înăspriri suplimentare a regulilor cu privire la cipurile care pot fi vândute Chinei.

Multe firme de cipuri din SUA obţin mai mult de o cincime din veniturile lor din China, iar directorii din industrie au susţinut că reducerea acestor vânzări ar reduce profiturile pe care le reinvestesc în cercetare şi dezvoltare.

Mitul neutralității. Țările vor trebui să aleagă între America și China

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here