DNA cere încuviinţarea urmăririi penale a fostului ministru Costel Alexe

Inquam Photos / Octav Ganea

Direcţia Naţională Anticorupţie solicită încuviinţarea urmăririi penale a unui fost ministru şi fost deputat, pentru luare de mită şi instigare la delapidare, după ce ar fi cerut de la managerul unui combinat siderurgic 22 de tone de produse din tablă, pentru alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră şi monitorizarea măsurilor luate pentru închiderea unui depozit de deşeuri neconforme, transmite G4Media, citat de News.ro.

Potrivit suselor G4Media, este vorba despre fostul ministru al Mediului Costel Alexe, în prezent preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi.

„În conformitate cu prevederile legale şi constituţionale, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a transmis procurorului general al P.Î.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Preşedintelui României pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de o persoană, fost deputat în Parlamentul României, la data faptelor având funcţia de ministru, pentru săvârşirea infracţiunilor de: luare de mită, instigarea la delapidare”, arată DNA, într-un comunicat de presă transmis luni.

Solicitarea DNA a fost făcută întrucât „există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă” că, în perioada martie-aprilie 2020, persoana respectivă ar fi pretins, în mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic, mai multe produse din tablă în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră şi la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deşeuri neconforme.

„Foloasele respective, în cantitate de 22 tone (aprox.103.000 lei), ar fi fost primite în datele de 23 aprilie 2020 şi 07 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale administrată de o rudă de-a sa”, afirmă DNA.

Cererii transmise i-au fost ataşate referatul întocmit de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie precum şi volumele (10) cuprinzând copii ale dosarului de urmărire penală.

1 COMENTARIU

  1. Da,dar stirea completa ar fi trebuit sa contina si raspunsul fostului ministru la aflarea acuzatiilor!Asta daca jurnalistul ar fi fost obiectiv,caci pe alte site-uri a fost inclus raspunsul politicianului,anume ca va colabora total cu procurorii si va raspunde acuzatiilor,precizand ca nu a cerut in viata sa foloase necuvenite nimanui!Se prea poate ca acuzatiile sa fie facute de o persoana cu interesele afectate de dansul ,cand era ministrul mediului.Eu il cred pe Costel Alexe,mai degraba corupt il consider pe primarul Iasului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here