ÎPS Teodosie, despre campania de vaccinare: Mulți specialiști din Medicină sunt reținuți

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a fost, joi, invitat în emisiunea lui Victor Ciutacu de la România TV. Teodosie a declarat că „mulți specialiști din Medicină sunt reținuți”. Pe de altă parte, medicul timișorean Virgil Musta a declarat vineri că ”Decizia de vaccinare este o decizie individuală. Nimeni nu este obligat să se vaccineze”.

Ni s-a cerut în două zile să confirmăm câți preoți se vaccinează. Nu putem în două zile. În zilele de sărbători suntem la biserici, suntem cu credincioșii. Am cerut o săptămână. Nu voi obliga pe nimeni.

E liber orice preot să se vaccineze, dar fiecare cu o conștiința responsabilă. Ni s-a cerut cum se vaccineaza preoții. Îi vom consulta o săptămână, că doar nu arde nimic. Fiecare se vaccineaza, eu nu oblig pe nimeni. Nu sunt în cunoștință de cauză. Am consultat mulți specialiști și voi mai consulta. Mulți specialiști din Medicină sunt reținuți. Este sigură dată când o pandemie este dirijată mai mult politic decât medical. Am semne de întrebare”, a declarat Teodosie.

Întrebat despre posibilele restricții aplicate Bisericii de marile sărbători, Teodosie a spus că „nu voi închide nicio biserica, orice ordin ar veni”.

„E sărbătoare pentru toți creștinii ortodocși. Sărbătoarea nu se poate amâna. Biserica nu se va mai închide. Nu voi închide nicio biserică, orice ordin ar veni. Biserica e a lui Hristos”, a declarat Teodosie.

Întrebat desprea plângerea penală la Poliție, după ce un localnic din Constanța a reclamat că la slujba de Bobotează s-a comis infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, Teodosie a răspuns: „Nu știu ce înseamnă această plângere penală. Nu am emoții pentru aceasta. Știu că Dumnezeu rămâne cu mine și mă apară. Nu se răspândește virusul ucigaș în sărbători când vine sfințenia cea mai mare. Nu poți opri creștinii de la o sărbătoare. Biserica are regulile ei și sunt deasupra regulilor omenești pentru că acolo este Dumnezeu. De aceea, sunt sigur că niciun om nu s-a îmbolnăvit de ziua de Bobotează și am văzut că purtau măști majoritatea. Dacă nici la sărbători nu mai au voie românii, atunci care mai este viața lor?”.

*Opinia dr. Virgil Musta

Pe de altă parte, medicul Virgil Musta, șeful secției de Boli Infecțioase a Spitalului Victor Babeș din Timișoara, a declarat vineri că decizia de vaccinare este individuală.

Decizia de vaccinare este o decizie individuală. Nimeni nu este obligat să se vaccineze. Și ceea ce este important, este ca oamenii să cunoască adevărul despre vaccin, să aibă încredere în specialiști și să evalueze singuri beneficiile și riscurile. 

Dacă ei consideră că beneficiile sunt în favoarea vaccinării, eu recomand să se vaccineze. Nu este un act în care cineva este obligat să facă vaccinul și eu cred că nimeni nu caută să convingă oamenii să se vaccineze dacă nu este necesar. 

Ceea ce am vrut să spun că acesta este un act de decizie persoanlă, și datoria noastră, a specialiștilor, este să prezentăm oamenilor situația corect, ca să poată lua o decizie în interesul lor”, a declarat medicul Virgil Musta la Antena 3. 

Dacă facem un raport beneficii – efecte adverse, balanța este net în favoarea beneficiilor. Dar, într-adevăr, persoanele care au avut șoc anafilactic în antecedente, la administrarea diferitelor substanțe, este bine să consulte un alergolog, pentru că acolo există riscul să aibă această reacție în timpul vaccinării. Apoi, persoanele care au o boală autoimună, una a cărei evoluție nu este bună și este sub terapie, acolo, de fiecare am recomandat să se ia legătura cu medicul curant și împreună să hotărască dacă este cazul sau nu, pentru ca nu cumva prin vaccinare acea boală să se agraveze sau să se accentueze”, a mai explicat dr. Musta. 

3 COMENTARII

  1. Este cea mai mare rusine a româniei, interlopul asta trebuia de mult să fie arestat …in toata lumea creștină și nu numai nu există vreun cadru bisericesc să facă campanie antivaccin!!…s-a, găsit nenorocitul asta să fie Gica contra…uitati-vă cum arată satana în persoană,…pentru ceea ce zice si face ma mir ca militiile fundamentaliste ortodoxe nu au intervenit…oricum praful se va alege de tara asta cu cretini ca boul asta din imagine ….

  2. Abilități fizice (la jocul de tenis) excepționale, asociate, din păcate, cu apucături comportamentale deplorabile. Nu numai față de partenerele temporare de viață ! La adăpostul remarcabilelor performanțe în tenis i s-au tolerat prea des ieșiri, adesea publice, inacceptabile pentru oamenii obișnuiți. Poate fi schimbat comportamentul lui Ilie Năstase ? Eu cred și sper că DA! Deși proverbul „Pe câinele bătrân nu-l mai poți învăța noi gimbușlucuri” pare a mă contrazice….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here