DOCUMENTE | Agenții FSB de la frontieră au început să interzică părăsirea țării, la cererea birourilor militare de recrutare

Sursa: TASS

Șeful Agora, Pavel Cikov, a declarat că serviciul de frontieră al FSB a început să le interzică rușilor să părăsească țara, notează Meduza.

Astfel, Cikov a publicat, pe Telegram, fotografii cu două refuzuri emise de polițiștii de frontieră de la granița cu Kazahstan: un refuz la un punct de trecere a frontierei din regiunea Kurgan, iar celălalt doilea emis în regiunea Saratov.

În ambele documente li se precizează cetățenilor vizați că li s-a refuzat ieșirea din Rusia pe baza deciziilor comisariatelor militare.

Interdicții de trecere a frontierei ruso-kazahe au fost raportate și de cel puțin cinci abonați ai canalului de Telegram, Погранконтроль.

Imediat după începerea mobilizării din 21 septembrie, la granița Rusiei cu unele țări învecinate au apărut cozi, reamintește Meduza. Ulterior, au apărut relatări, neconfirmate, că la granița cu Georgia și Kazahstan, unor persoane fizice li s-a interzis părăsirea Rusiei.

Inițial, comisarii militari din regiunile Federației Ruse le-au interzis persoanelor care erau supuse conscripției pentru mobilizare să călătorească în afara orașului sau districtului lor, dar deja din 23 septembrie au apărut și ordine cu interdicții de plecare din Rusia.

Surse consultate de Meduza au declarat că bărbaților cu vârsta de mobilizare li se va interzice să părăsească Rusia după „referendumurile” de anexare din autoproclamatele DNR, LNR și din teritoriile ocupate ale regiunilor Herson și Zaporojie, din Ucraina. Probabil, interdicția va fi introdusă pe 28 septembrie.

Sursă Meduza: Kremlinul se gândește la mobilizarea locuitorilor din Abhazia și Osetia de Sud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here