Sursă Meduza: Kremlinul se gândește la mobilizarea locuitorilor din Abhazia și Osetia de Sud

Sursa: Wikipedia

Kremlinul ia în considerare posibilitatea de a-i mobiliza nu numai pe cetățenii ruși, ci și pe cetățenii autoproclamatelor republici Abhazia și Osetia de Sud, a declarat, pentru Meduza, o sursă apropiată administrației președintelui rus.

Potrivit acestei surse, câteva mii de oameni din Abhazia și Osetia de Sud ar putea fi recrutați forțat.

Majoritatea țărilor din lume consideră Abhazia și Osetia de Sud parte a Georgiei. Rusia le-a recunoscut oficial independența după războiul din 2008 cu Georgia, iar administrarea acestor așa-zise republici este controlată de Kremlin. În 2022, președintele Osetiei de Sud a anunțat „pași juridici” pentru „unificarea” cu Rusia.

Și presa ucraineană a scris despre participarea la război a soldaților din Osetia de Sud. În martie, relatase că un grup de soldați contractați din Osetia de Sud a refuzat să lupte și s-au întors acasă.

Pe 21 septembrie, pe fondul contraofensivei ucrainene de succes, Rusia a anunțat mobilizarea. Autoritățile ruse au dezvăluit un plan de recrutare a 300.000 de bărbați, dar surse neoficiale indică faptul că pot fi chemați spre un milion. În același timp, în teritoriile ucrainene ocupate sunt în desfășurare „referendumuri privind aderarea la Rusia”. Conform unor rapoarte neconfirmate, noile anexări teritoriale ar putea fi formalizate la sfârșitul lunii septembrie.

VIDEO | Imagini-capcană pentru Putin. Bocete și lacrimi, la „ambalarea” cărnii de tun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here