Dodon l-a felicitat pe Iohannis: O alegere importantă și pentru Republica Moldova

sursa: Igor Dodon / Facebook

Președintele moldovean, Igor Dodon a venit cu un mesaj de felicitare pentru omologul său de la București, Klaus Iohannis, reales pentru al doilea mandat cu un scor zdrobitor. Liderul de la Chișinău a lăudat implicarea României în Republica Moldova, dar i-a sugerat să pună „batista pe țambalul” geopoliticii.

”Vă adresez felicitări cu ocazia realegerii în funcția de președinte al României și vă doresc mult succes în îndeplinirea importantelor responsabilități care vă revin. Republica Moldova apreciază contribuția Dumneavoastră și a românilor la evoluția sa europeană, dar și sprijinul constant acordat prin mai multe proiecte importante pentru dezvoltarea țării noastre. Îmi doresc ca în acest nou mandat al Dumneavoastră să reușim împreună să ținem România și Republica Moldova cît mai departe de false dezbateri geopolitice, dar în același timp, să reușim să apropiem cît mai mult cetățenii noștri și să lucrăm pentru bunăstarea lor”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Klaus Iohannis a fost la Chișinău cât timpul președinte a fost Nicolae Timofti. Dar, după alegerea lui Igor Dodon, omul lui Putin, în 2016, președintele român nu a mai fost în vizită în Republica Moldova. De asemenea, a ignorat toate cererile venite de la omologul său moldovean, care dorea o întâlnire bilaterală.

Iohannis și Dodon s-au întâlnit abia în septembrie 2019, în marja summitului ONU de la New York. Palatul Cotroceni a accentuat faptul că a fost o „scurtă întrevedere”.

Președintele român i-a spus atunci omologului său moldovean că, din perspectiva României, singura opțiune care poate aduce prosperitate cetățenilor Republicii Moldova este drumul european. Bucureștiul susține acest parcurs, i-a spus Klaus Iohannis lui Igor Dodon.

Liderul de la Cotroceni a mai subliniat și că patrimoniului comun de istorie, cultură și limbă română ale celor două țări nu pot fi negate și nici instrumentate politic în Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here