Acasă Actualitate Doi angajaţi de la „Victor Babeş”, reţinuţi după incidentul de la unitatea...

Doi angajaţi de la „Victor Babeş”, reţinuţi după incidentul de la unitatea mobilă ATI, soldat cu trei morţi

Foto: INQUAM/George Călin
Două persoane, angajaţi ai Spitalului „Victor Babeş” din Capitală, reţinute în dosarul decesului a trei pacienţi din unitatea mobilă ATI a unităţii medicale după oprirea instalaţiei de oxigen, transmite News.ro.

Cei doi au fost chemaţi, miercuri dimineaţă, la sediul Poliţiei Capitalei, pentru noi audieri în dosarul morţii celor trei pacienţi intubaţi în TIR-ul ATI din cauza opririi instalaiei de oxigen

Un raport preliminar a indicat că instalaţia de oxigen nu a fost defectă, ceea ce însemna că moartea celor trei persoane ar fi fost determinată de o eroare umană.

Departamenul pentru Situaţii de Urgenţă a transmis, încă de la producerea incidentului, că personalul a sesizat intrarea în avarie, concomitent, a tuturor ventilatoarelor, din cauza creşterii presiunii peste limita admisă şi că reprezentantul firmei care distribuie ventilatoarele a refuzat să intre în unitatea mobilă, deşi i s-a pus la dispoziţie echipament de protecţie. Tot atunci, şeful DSU Raed Arafat a declarat că ventilatoarele sunt de fabricaţie americană, iar când se depăşesc 6 bari, intră în stare de alertă şi se opresc. El a precizat că personalul medical a intervenit să preia ventilaţia pacienţilor.

Conform anchetatorilor, angajaţii spitalului ar fi provocat, însă, din greşeală, închiderea automată a instalaţiei de oxigen.

Şeful Serviciului Tehnic de Spitalul Victor Babeş a hotărât să ia măsuri şi a trimis la faţa locului doi subalterni, să rezolve problema presiunii, iar unul dintre ei a răsucit robinetul în direcţia greşită. Presiunea în instalaţie a depăşit limita de 6 bari, ceea ce a declanşat sistemul de autoprotecţie al instalaţiei de oxigen, iar aceasta s-a oprit.

Trei persoane  au murit în 12 aprilie după ce instalaţia de oxigen a unităţii mobile ATI de la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti s-a oprit.k

O cercetare de pionierat demonstrează posibilitatea de procreere în spațiul cosmic

1 COMENTARIU

  1. VĂ ROG SĂ MĂ SCUZAŢI DE DERANJ, DAR TREBUIE SĂ-L ANUNŢ PE DOMNUL TURTURICĂ DAN ŞI NU AM ALT MOD

    DOMNULUI DAN TURTURICĂ Coruţiu Mihaela
    Năsăud, 16 iunie 2021

    HRISTOS S-A ÎNĂLŢAT!
    Vă rog să citiţi e-mailul de astăzi. Mulţumesc frumos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here