Doi dintre agresorii femeii jandarm la mitingul din 10 august 2018, condamnaţi definitiv la închisoare

Doi dintre agresorii femeii jandarm la mitingul din 10 august 2018, din Piaţa Victoriei, au fost condamnaţi de Curtea de Apel Bucureşti la pedepse cu executare, după ce în prima instanţă primiseră pedepse cu suspendare. Celelalte cinci persoane judecate în același dosar au rămas cu pedepsele cu suspendare date de prima instanţă.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, joi, să desfiinţeze în parte sentinţa apelată doar în ceea ce îi priveşte pe Ionuţ-Liviu Cojoacă şi Daniel Dumitru. Astfel, magistraţii au hotărât să înlăture dispoziţiile de suspendare sub supraveghere a executării pedepsei în ceea ce îi priveşte pe cei doi, urmând să execute pedepsele în regim privativ de libertate. Daniel Dumitru are o condamare de doi ani şi opt luni de închisoare, iar Liviu-Ionuţ Cojoacă, de doi ani şi nouă luni de închisoare, potrivit News.ro.

Celelalte cinci persoane judecate în acest dosar rămân cu condamnările cu suspendare dictate la sfârşitul anului 2019 de Judecătoria Sectorului 1.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.

Cele şapte persoane au fost trimise în judecată în 29 noiembrie 2018, de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti în dosarul agresării celor doi jandarmi, la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei. Ei au fost deferiţi justiţiei pentru ultraj, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor – întrucât femeii jandarm i-a fost furată arma, uz de armă fără drept şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

În rechizitoriu, procurorii au reţinut că, în 10 august, în timp ce se aflau în public, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, sector 1, în timpul unei manifestaţii de protest, cinci dintre inculpaţi, alături de alte persoane, au agresat doi subofiţeri de jandarmi aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, aplicându-le lovituri cu pumnii şi picioarele în diferite zone ale corpului.

Totodată, prin acţiunile violente comise asupra persoanelor vătămate, inculpaţii au tulburat ordinea şi liniştea publică, creând un puternic sentiment de teamă numeroaselor persoane prezente la manifestaţia de protest.

„În împrejurările descrise mai sus, un alt inculpat a sustras uneia dintre persoanele vătămate arma din dotare cu încărcătorul aferent. A doua zi, acesta a mers împreună cu un alt inculpat, pe un teren situat în apropierea localităţii Petrăchioaia, jud. Ilfov, unde au executat două focuri de armă”, mai spuneau procurorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here