Doi membri PNL, urmăriți penal de DNA pentru că ar fi încercat coruperea unui politician AUR la moțiunea de cenzură

DNA începe urmărirea penală împotriva a doi politicieni PNL care au încercat coruperea unui deputat AUR, pentru a-l convinge să nu participe la votul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Este vorba de deputatul PNL Cosmin Șandru și de directorului STB Timișoara, Florin Bitea, de asemenea membru PNL, cercetați acum pentru dare de mită.

DNA anunță că în ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

„La data de 01 octombrie 2021, în contextul în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea de cenzură inițiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, suspecții Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiați în posturi de conducere a unor instituții publice.
Pentru a beneficia de această „favoare”, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului, din data de 05 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea menționată mai sus.”

La vremea respectivă, liderul AUR a prezentat înregistrarea făcută de deputatul Ciprian Stoica, căruia cei doi membri ai PNL i-au făcut oferta.

“Cei de la PNL au încercat să ne cumpere la bucată, au încercat să ne mituiască şi am făcut un drum până la DNA. Prima chestiune pe care o avem de făcut este să anunţăm organele competente şi vreau să facem cunoscut românilor toată schema prin care Florin Cîţu şi-a pus parlamentarii să ne ofere mită: funcţii în deconcentrate pentru apropiaţi”, declara la vremea respectivă George Simion.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here