PSD: „Dacian Cioloş să nu îndrăznească să-l includă pe groparul sistemului de sănătate, Vlad Voiculescu”

vlad voiculescu
Inquam Photos / Octav Ganea

Partidul Social Democrat îi solicită premierului desemnat Dacian Cioloş să nu îl includă pe fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu, pe care îl numește „groparul sistemului de sănătate”, pe lista guvernamentală cu care se va prezenta în Parlament pentru a cere votul de încredere. „Prezenţa lui Voiculescu sau a interpuşilor săi pe o astfel de listă ar reprezenta o sfidare intolerabilă şi o bătaie de joc la adresa societăţii româneşti”, susțin social democrații.

„PSD îl somează pe prim-ministrul desemnat Dacian Cioloş să nu îndrăznească să-l includă în propunerea sa guvernamentală pe groparul sistemului de sănătate, Vlad Voiculescu, care prin nepăsare, incompetenţă şi scandal a provocat catastrofa sanitară generalizată pe care o trăim în aceste zile. Chiar dacă echipa guvernamentală propusă de Dacian Cioloş nu ar avea nicio şansă de a primi votul de încredere al Parlamentului, prezenţa lui Vlad Voiculescu sau a interpuşilor săi pe o astfel de listă ar reprezenta o sfidare intolerabilă şi o bătaie de joc la adresa societăţii româneşti! Miniştrii USR-Plus de la Sănătate sunt direct vinovaţi de dezastrul medical şi umanitar în care a ajuns România. Nu au niciun drept să acuze acum că n-au avut fonduri sau putere de decizie, după ce luni de zile s-au lăfăit în fotoliul de ministru fără a avea nimic de obiectat”, se arată într-un comunicat al PSD.

Social-democraţii îl acuză pe Vlad Voiculescu că ar fi fost mai degrabă interesat de privatizarea serviciilor medicale şi de controlul achiziţiilor din domeniu decât de pregătirea sistemului pentru a face faţă evoluţiei pandemiei de COVID-19.

„Astăzi românii au ajuns să sape gropile din cimitir cu excavatorul, pentru că, în lunile precedente, Vlad Voiculescu şi ceilalţi interpuşi ai săi au fost mai interesaţi de privatizarea serviciilor medicale şi de controlul achiziţiilor din Sănătate decât de pregătirea sistemului sanitar pentru mult anunţatul val patru al pandemiei! Ei sunt direct responsabili pentru pacienţii arşi în spitale, pentru numărul insuficient de paturi de la ATI şi pentru lipsa generalizată a medicamentelor pentru tratarea bolnavilor COVID-19, care mor cu zile şi aglomerează cimitirele din România! Aceşti gropari ai sistemului medical nu au ce căuta pe lista unui nou Guvern! Locul lor este pe lista celor care vor trebui investigaţi pentru catastrofa sanitară pe care au provocat-o în România!”, se mai menţionează în comunicatul citat.

Vicepreşedintele USR Ionuţ Moşteanu a anunţat, joi, că premierul desemnat Dacian Cioloş veni în faţa Parlamentului, la începutul săptămânii viitoare, cu un Guvern aprobat în Comitetul Politic al partidului, în cazul în care vor eşua negocierile cu PNL, UDMR şi minorităţile naţionale pentru refacerea coaliţiei de guvernare.

Întrebat dacă foştii miniştri ai USR s-ar putea afla pe listă, Moşteanu a răspuns că acest lucru este posibil.

„Sunt oameni care au dovedit că au făcut treabă şi au învăţat multe din chichiţele ministeriale lunile astea, deci au arătat că au curaj şi responsabilitate. Din punctul meu de vedere, trebuie să continue. O să definitivăm lista şi mergem înainte cu speranţa că scenariul refacerii coaliţiei este fezabil, plauzibil, că partenerii noştri vor da dovadă de responsabilitate”, a susţinut Moşteanu.

1 COMENTARIU

  1. Guvernul propus de USR prin vocea domnului Mosteanu are mari sanse sa treca, din prima , la votul Parlamentului Romaniei .Daca guvernul Ciolos va avea ,ca si propuneri de ministri , persoane din USR ce nu au participat de vreun anume fel la guvernarea Citu (persoane ce nu pot fi acuzate de nimic )si un numar important de asa nou numitii tehnicieni (nici acestia nu pot fi parte a vreunei forme de contestare ) atunci probabilitatea acordari increderii creste . Multi parlamentari ,de pe intreg esicherul politic , se vor gindi de doua ori daca aleg sa isi riste posturile ca si parlamentari (alesi ai poporului ) prin aducerea la vot a unui nou guvern in cazul in care guvernul Ciolos pica facilitind un posibil parcurs spre alegeri anticipate .UDMR nu doreste anticipate. Emotia creeata de anticipate poate lasa (prin numarul mare de participanti )UDMR in afara Parlamentului .PNL nu isi doreste nici el anticipate iar sprijinitorii lui Orban ,ce au facilitat deja USRului declansara Motiunii de Cenzura, prin vocea fostului premier, pot vota noul guvern USR (cei 45 ).USR nu doreste nici el anticipate fiind in evidenta pierdere de electorat .Parte din PSD poate fi multumita de decizia USR de a nu mai prezenta oameni vechi in functii de ministri si de aducerea unor tehnicieni (agreati de PSD ) la guvernare . Acestia pot vota din prima guvernul Ciolos .Nu cred ca PNL poate lasa sa se intimple asta si cred ca vor accepta revenirea la guvernare . Daca nu se intimpla asta si Ciolos ajunge premier minoritar, din prima , probabil ca PNL va depune rapid o Motiune de Cenzura dar asta ar arunca Romania intr-un haos total si PNL va pierde intreg electoratul ce il sustine inca .Solutia de bun simt este refacerea Coalitiei cu un premier numit Ciolos si impartirea in doua a premieratului . Jumate de timp Ciolos Premier si cealalta jumatate sa fie parcursa cu un reprezentant al PNL. Citu nu cred ca mai poate continua ca Premier .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here