Doi dintre cei cinci suspecți din cazul crimei din Piața Constituției au fost eliberați mai repede din penitenciar în baza legii recursului compensatoriu, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare.

Cei doi suspecți erau condamnați pentru crimă la 15 și, respectiv, 17 ani și au fost eliberați în toamna anului trecut, în baza legii recursului compensatoriu, după ce au ispășit 2/3 din pedeapsă, adică 10 și, respectiv, 11 ani de închisoare.

Parchetul București și Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei au făcut vineri 21 de percheziți în cazul crimei de duminică noaptea din Piața Constituției. Mai multe persoane au fost duse la audieri la Poliția Capitalei, printre care și cei cinci suspecți de crimă. Procurorii au indicii că victima a fost imobilizată de patru indivizi în timp ce un al cincilea i-a aplicat lovitura fatală.

Un alt bărbat a fost grav rănit, în urma încăierării cu bâte și săbii între grupările interlope, care a avut loc duminică noaptea, în fața Palatului Parlamentului. Martorii spun că au auzit și un foc de armă.

Bărbatul care a murit în urma încăierării este Ion Ban, de 40 ani din comuna Oinacu, județul Giurgiu, localitate situată la 5 km de muncipiul Giurgiu.

Unul dintre clanurile rivale este din comuna Oinacu,iar celălalt din Capitală, motivul răfuielii fiind disputa pentru supremația pe traficul de femei si de copii în Anglia.

Peste 7.000 de infractori extrem de periculoși, eliberați în baza recursului compensatoriu

Un răspuns oficial al Ministerului Justiției la o interpelare a deputatului PNL Florin Roman arată că, până în 18 septembrie, 21.049 de deținuți au fost eliberați în baza controversatei legi a recursului compensatoriu.

Dintre cei eliberați, 7003 deținuți au fost inițial încarcerați pentru fapte extrem de grave, precum crimă, viol, tâlhărie. Dintre aceștia, 943 erau condamnați pentru omor, 110 pentru act sexual cu un minor, 2.300 de deținuți eliberați mai repede după ce au comis fapte de tâlhărie, dar și 35 de persoane încarcerate pentru mită. Îngrijorător este și numărul violatorilor lăsați în libertate – 634.

Din totalul celor eliberați mai devreme din penitenciare, 1.877 persoane au fost încarcerate din nou, fie pentru că au comis noi fapte grave, fie pentru ca au fost condamnate în alte dosare. Cel mai grav este însă ca nu mai puțin de 507 infractori eliberați au comis noi fapte violente: 47 au comis omoruri și omor calificat; 357 au comis noi tâlharii; iar 47 – violuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here