Don Graves: Statele Unite vor majora livrările de gaze şi vor ajuta Europa să treacă iarna cu bine

Statele Unite vor majora cantităţile de gaze lichefiate trimise către Uniunea Europeană, pentru a ajuta statele europene să înlocuiască gazele ruseşti şi să treacă această iarnă cu bine, a afirmat Don Graves, secretar adjunct al Departamentului Comerţului al Statelor Unite ale Americii, într-un interviu acordat AGERPRES.

De asemenea, Statele Unite caută, împreună cu partenerii săi din întreaga lume, resurse alternative la gazele ruseşti.

Don Graves, fost consilier al preşedintelui Joe Biden, a venit la Bucureşti împreună cu o delegaţie de peste 100 de oficiali şi reprezentanţi ai mediului de afaceri american pentru a participa la conferinţa Uniunii Internaţionale de Telecomunicaţii (ITU), pentru a discuta cu oficialii români despre întărirea relaţiilor bilaterale, precum şi pentru a căuta posibilităţi de colaborare cu firme româneşti.

România are un potenţial deosebit, resurse autohtone şi oameni bine pregătiţi pentru a atrage cât mai multe investiţii americane şi pentru a fi o poartă de intrare în regiune, spune oficialul de la Washington.

El mai a arătat, în interviu, de ce Statele Unite au ales România pentru amplasamentul primului reactor nuclear modular NuScale.

Interviul integral poate fi citit aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here