Donald Trump

Preşedintele american, Donald Trump, a cerut, vineri, într-un tweet imperativ, producătorilor auto Ford şi General Motors (GM) să înceapă „imediat” producţia de ventilatoare medicale pentru respiraţia asistată pentru a răspunde epidemiei de coronavirus, relatează AFP.

”General Motors TREBUIE să-şi deschidă imediat uzina Lordstown, din Ohio, abandonată prosteşte, sau o altă uzină, şi să înceapă să facă VENTILATOARE, ACUM !!!!!! FORD, începeţi VENTILATOARE, REPEDE!!!!!!”, a scris Trump pe contul său de Twitter.

La puţin timp după această postare a preşedintelui în urmă cu câteva ore, GM şi Ventec Life Systems, producător de dispozitive medicale, au anunţat un acord pentru fabricarea de ventilatoare la uzina General Motors din Kokomo, Indiana (Midwest). Primele aparate, aprobate de Agenţia Federală a Medicamentului (FDA), vor fi livrate începând cu luna aprilie, au spus cele două companii într-o declaraţie comună.

Tweetul lui Trump de vineri contrastează cu declaraţiile sale de joi seara de pe Fox News, unde a minimalizat nevoia de ventilatoare artificiale, remarcă AFP, care citează declaraţia acestuia: „Nu cred că este nevoie de 40.000 sau 30.000 de respiratoare”.

Vineri, preşedintele a promis că va da „numele şi numerele” aparatelor achiziţionate de guvernul federal „mai târziu în cursul zilei!”

Statele Unite, unde numărul de cazuri înregistrate de COVID-19 explodează, au depăşit vineri pragul de 100.000 de persoane infectate, potrivit datelor publicate vineri de Universitatea Johns Hopkins, scrie AFP, preluate de Agerpres.

SUA au depăşit joi Italia şi China şi au ajuns ţara care numără la nivel mondial cele mai multe cazuri declarate de infectare cu noul coronavirus. Vineri, înregistraseră deja cu aproape 15.000 de cazuri mai mult decât Italia şi cu 20.000 în plus faţă de China.

Numărul morţilor rămâne însă mai mic în Statele Unite decât în aceste două ţări, cu un total de 1.544 de decese legate de coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here