DOSAR PENAL. Mai mulţi pacienţi de la Secţia de Oftalmologie a SJU Harghita, infectaţi cu o bacterie. Trei şi-au pierdut complet vederea la un ochi

Poliţia Judeţeană Harghita a deschis un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu şi vătămare corporală din culpă după ce mai mulţi pacienţi operaţi la Secţia de Oftalmologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Harghita au fost infectaţi cu bacteria Pseudomonas aeruginosa. Trei şi-au pierdut complet vederea la ochiul operat.

„Poliţiştii harghiteni s-au sesizat din oficiu în cazul infectării de la Spitalul Judeţean Harghita, Secţia Oftalmologie, fiind întocmit în acest sens un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu şi vătămare corporală din culpă”, au anunţat, luni, reprezentanţii Poliţiei Judeţene Harghita, potrivit News.ro.
Aceştia au precizat că, până în prezent, nu a fost înregistrată nicio plângere.
Cercetările continuă, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.
Presa a relatat că Spitalul Judeţean Harghita a declanşat o anchetă internă după ce la mai mulţi pacienţi operaţi la Secţia de Oftalmologie, pentru cataractă senilă, a apărut o inflamaţie. La şase dintre ei a fost confirmată prezenţa bacteriei Pseudomonas aeruginosa. Trei dintre pacienţi şi-au pierdut vederea complet la ochiul operat, iar alţii au suferit deteriorări parţiale ale vederii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here