Dosarele pe care Curtea Constituțională s-ar putea pronunța azi

Inquam Photos/ George Călin

Curtea Constituţională a României ar putea pronunţa, miercuri, decizia asupra obiecţiei de neconstituţionalitate ridicată de PSD în legătură cu angajarea de către Guvern a răspunderii pe OUG 114/2018, ce priveşte unele măsuri fiscal-bugetare şi modificarea şi completarea unor acte normative, transmite Agerpres.

Tot miercuri, judecătorii Curții iau în discuție și sesizările privind un conflict juridic între Guvern şi Parlament pe tema Legii bugetului de stat pe anul 2020 şi a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, pentru care Executivul şi-a asumat răspunderea.

Un alt dosar pe care Curtea Constituţională s-ar putea pronunţa este cel al sesizării Avocatului Poporului în legătură cu prevederile OUG 57/2019 privind Codul administrativ.

Foto: INQUAM/George Călin

Pe 28 august 2019, Avocatul Poporului a anunţat că a sesizat CCR cu o excepţie de neconstituţionalitate a OUG 57/2019 privind Codul administrativ.

În sesizarea transmisă CCR se susţine că OUG nu răspunde exigenţelor Constituţiei privind delegarea legislativă, astfel cum aceasta a fost dezvoltată prin jurisprudenţa Curţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here