Dosarul lui Nicușor Dan la DNA. Zărescu, fostul consilier al primarului Sectorului 4, a predat procurorilor anticorupţie înregistrările

Inquam Photos / Octav Ganea

Au început audierile la DNA în dosarul în care Nicuşor Dan este vizat pentru fapte de corupţie. Procurorii DNA au primit înregistrările în care candidatul dreptei la Primăria Capitalei intervenea la Primăria Sectorului 4 pentru un controversat afacerist care a ridicat o construcţie într-un parc. La DNA a ajuns joi Cristian Zărescu, fost jurnalist şi consilier al  primarului sectorului 4 care l-a înregistrat pe Nicuşor Dan în cazul Mitrache.

Cristian Zărescu, fostul consilier al primarului Daniel Băluță, a declarat la România TV că înregistrările cu Nicușor Dan au fost făcute după ce omul de afaceri Mihai Mitrache, poreclit Câine, a amenințat angajaţi ai primăriei Sectorului 4 că are el ac de cojocul lor, că vine cu Nicușor Dan.

„Nu am venit în nicio calitate. Am fost chemat să pus la dispoziţia procurorilor înregistrările care sunt la baza acestui dosar. Nu e vorba despre o calitate. Pur şi simplu am fost înştiinţaţi să vin şi să pun la dispoziţie aceste înregistrări ale convorbirilor telefonice între mine şi domnul Nicuşor Dan”, a declarat Cristian Zărescu la ieşirea de la DNA.

Întrebat dacă a fost audiat, Zărescu a răspuns: „Mi-au pus câteva întrebări, dar nu pot să vă spun mai mult. Mi-am pus câteva întrebări legale de modalitatea în care au fost făcute aceste înregistrări şi alte întrebări pe care nu vi le pot pune la dispoziţie”. 

„Este vorba despre patru înregistrări. Înregistrările deja le-aţi auzit şi dvs. Nu am pus la dispoziţia DNA alte înregistrări faţă de ceea ce aţi auzit deja în presă”.

Întrebat cuiu folosesc aceste înregistrări, dezvăluiri, Zărescu a declarat că „nu ştiu cui folosesc” şi că „acele înregistrări au fost făcute doar după ce domnul Mitrache ne-a transmis prin numeroase căi numeroase ameninţări, că o să aibă el grijă de noi, că o să vină cu Nicuşor Dan, că are el ac de cojocul nostru”.

„În acel moment m-am gândit să fac acele înregistrări. După ce am văzut că domnul Nicuşor Dan girează prin telefoanele pe care mi le-a dat ceea ce domnul Mihai Mitrache a susţinut de foarte multe ori, şi anume că o să se răzbune pe noi, că nu o să mai putem duce la bun sfârşit …”, a mai spus Cristian Zărescu, la ieşirea de la DNA.

Nouă parlamentari PSD l-au reclamat pe Nicuşor Dan, candidatul PNL-USR – PLUS la Primăria Capitalei, la DNA. Robert Cazanciuc, Daniel Zamfir, Şerban Nicolae, Ecaterina Andronescu, Carmen Mihălcescu, Oana Florea, Beatrice Tudor, Aida Căruceriu şi Florin Manole îl acuză pe Nicuşor Dan de şantaj, luare de mită, trafic de influenţă, fals în declaraţii şi spălare de bani. 

Sesizarea la DNA vine după apariţia unei înregistrări audio, în care Nicuşor Dan intervine la Primăria Sectorului 4 pentru Mihai Mitrache, zis Câine, un controversat afacerist care a ridicat o construcţie în parcul Orăşelul.

Dana Budeanu, o apropiată a Gabrielei Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, este cea care a făcut publică înregistrarea în care Nicuşor Dan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here