Droguri de sinteză provenind din China şi destinate Olandei, în valoare de 630 de milioane de euro, confiscate în Italia

Sursa: Guardia di Finanza

Autorităţile italiene au anunţat luni că au confiscat peste şase tone de ”precursori” chimici provenind din China şi care urmau să permită producerea a zeci de milioane de pilule de MDMA – ecstasy – cu o valoare de vânzare en détail estimată la 630 de milioane de euro, relatează AFP.

Un antreprenor italian din Milano este vizat de o anchetă preliminară, iar doi cetăţeni chinezi au fost arestaţi în Olanda în cadrul unor investigaţii desfăşurate cu concursul Agenţiei judiciare europene EUROJUST, anunţă într-un comunicat Poliţia Vamală italiană, potrivit News.ro.

Anchetatorii au ”confiscat mărfuri provenind din China conţinând în total 6,337 tone de precursori de droguri care ar fi permis producerea a peste 65 de milioane de pilule de MDMA”, precizează autoritățile italiene.

Marfa a fost confiscată pe Aeroportul Malpensa din Milano, în nordul Italiei, în cursul unei inspecţii a unui transport declarat la vamă drept ”înveliş pudră de poliester”, dar care în realitate conținea ”pudră albă granule şi fulgi găbui” neconformi.

Această pudră, analizată la laborator, s-a dovedit a fi PMK, un produs precursor al ecstasy, folosit de obicei în producţia de parfum.

Încărcătura urma să tranziteze o întreprindere al cărei sediu se află la Milano, iar depozitele la Varese, în aceeaşi regiune, Lombardia, după care să fie expediată în Olanda.

Poliţişti olandezi, solicitaţi de către colegii lor italieni, au identificat un loc de depozitare în care s-au confiscat zeci de kilograme de PMK, ketamină, metilamină şi haşiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here